Respektlös. En vikarie på ett äldreboende i Göteborg ska ha behandlat de boende illa, enligt en anmälan. Foto: Mostphotos

Åldring tvingades bära lösögonfransar

Två semestervikarier på ett äldreboende i centrala Göteborg blev så illa berörda av hur de äldre behandlades att de larmade sin chef. Bland annat ska en vikarie ha tvingat på en av de boende lösögonfransar.

 • Publicerad 09:30, 23 aug 2017

I början av augusti blev chefen på ett äldreboende i centrala Göteborg kontaktad av två semestervikarier. De berättade att en annan vikarie var respektlös mot de äldre.

Slet i de boende

Enligt kollegorna ska hon ha varit högljudd och slitit i de boende. Hon ska ha skrikit saker som "så ska du inte göra", "släpp glaset" och sedan ryckt ett glas ur handen på den äldre.

De ska också ha berättat att den anställda en gång ville tvinga på en av de boende en lösögonfrans. "X värjde sig med sina händer men hon tog tag i händerna och satte dit den" berättar de för chefen, enligt en avvikelserapport som chefen skrev.

Risk att det händer igen

Enhetschefen bedömer att händelserna var allvarliga och enligt avvikelserapporten ska hen också ha bedömt risken att det händer igen som stor.

– Ja för just den här personen är risken stor, men inte med de andra som arbetar där, säger chefen till Göteborg Direkt.

Vad gör du åt det här?

– Alltså risken är stor att det händer igen OM vi inte gör någonting. Men idag ska vi ha samtal med den här personen och med hennes fackliga ombud.

Den aktuella vikarien har varit sjukskriven ett tag och enligt områdeschefen får det visa sig om den bästa lösningen är att hon får stöd och hjälp i sin yrkesroll, eller att hon måste sluta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

  Bokmässan tror inte på färre besökare

  Nyheter Trots att många är kritiska till att Nya tider får medverka på bokmässan även i år, ser arrangören ingen tendens till att det skulle sänka besökarantalet. Snarare beskrivs trycket som högst.söndag 24/9 8:00

  Efter kritiken: Nu höjer Västtrafik volymen

  Nyheter Nu blir det lättare att höra vilken spårvagnen som kommer Västtrafik har utökat hållplatsutropen för kollektivtrafiken. Det blir fler och tydligare utrop av linjer och destinationer på hållplatserna.lördag 23/9 12:00

  "Jag kommer att försöka blockera vägen för nazisterna"

  Nyheter Antifascisterna mobiliserar inför NMR:s march Inför Nordiska motståndsrörelsens marsch genom stan 30 september, mobiliseras nu en massiv motdemonstration. "Jag är jävligt förbannad över att nazister reser hit från hela Sverige för att försöka...lördag 23/9 8:00

  Här är tipsen till en lyckad utehelg: Börja med en riktig tavla!

  Nyheter Helgen före löning och Bokmässa brukar vara en helg man viker åt vila och eftertanke. Men det finns så klart gott om saker att göra. Varför inte börja med en riktig tavla?fredag 22/9 15:16

  Nazisterna frias från bombdådet i Frölunda

  Nyheter Hovrätten ändrar tingsrättens dom Under fredagen meddelade hovrätten sin dom mot de tre män med koppling till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen som utfört bombdåd i Göteborg.fredag 22/9 13:44

  Proffsboxning på Hisingen

  Nyheter Hallå där, Mikael Samuelsson på Lindholmen event och nöje, som nu ska bli boxningspromotor?!torsdag 21/9 18:15

  Vi är GBG