Boksläppet: Han inredde Dubai

Boråssonen och billdalsbon Lars Waldenström släppte i förra veckan boken om sitt otroliga liv som palatsinredare i Dubai, framgångsrik affärsman och entreprenör.

  • Publicerad 07:15, 25 dec 2017

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Lars Waldenström från Billdal släppte i fredags boken, Jag inredde Dubai. En enastående historia om hur han kom att bli palatsinredare till Shejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

– Jag har befunnit mig på rätt plats vid rätt tillfälle, säger Lars Waldenström.

Boken behandlar Lars uppväxt, hans tid på NKR Design, Swedish Design, Design Devision och LW design group. Men det som gör boken är just de tillfällena som Lars pratar om, händelserna som förändrade hans liv.

Läs mer: Hon sprider skräck på Styrsö

Det var under Lars första affärsresa till Dubai som den största vändningen i hans liv inträffade. En resa som enligt honom själv var förfärlig.

– I dag flyger man ju från Köpenhamn direkt till Dubai men på den tiden var jag tvungen att åka Jönköping – Köpenhamn, Köpenhamn – Rom, Rom – Beirut, Beirut – Dubai, säger Lars.

Men trots den omständiga resvägen blev det en tripp han aldrig skulle ångra. Under vistelsen i Dubai antydde Lars att han tidigare hade inrett palats vilket skulle få långt större konsekvenser än vad han kunde tänka sig då.

– När jag kom hem från resan i Dubai fick jag snart flera rulla med ritningar över Nakhali palatsets stora rum som väntade på att fyllas med inredningsidéer, beskriver Lars i sin bok.

– Men jag kunde ingeting om att inreda palats, jag var ju byggnadsingenjör.

Men du hade väl ett intresse av inredning sedan innan?

– Tja, har man lovat att inreda ett palats så får man se till att bli intresserad och läsa på helt enkelt.

Nakhali blev Lars första palats, sedan dess har det blivit sex till och resten är historia vilket man kan läsa allt om i Lars bok.

Lars inredningstips

Tavlor: Tänk på hur du sätter upp dina tavlor. Ofta hänger de för högt och sträva efter att tavlornas nederkant följer en jämn linje.

Ljuset: Belysning är en mycket viktig del av inredningen.

Vitt: Lars själv föredrar färgen vit i rum så testa det om du ska måla om. Röda detaljer gör sig även väldigt bra till vitt, inflikar Lars.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Veckans helgtips: Loppisvåren är här!

Nyheter Dags för årliga loppisen på Nordhemsskolan Klassisk loppis eller slutspelshockey? Balett eller opera? Festival med fokus på psykisk ohälsa. Göteborgshelgen står öppen för det mesta.fredag 23/3 14:00

Polisen om Högsbomördaren: "Tror han går och känner på dörrar"

Nyheter Vädjar om tips från området En av polisens teser kring mordet i Högsbo är att gärningsmannen går runt och känner på dörrar i området. Mordet i mars kopplas samman med en liknande rånattack i december där det enligt polisen bara...fredag 23/3 12:27

Polisens nya tes kring Högsbomordet

Nyheter "Tillvägagångssättet detsamma" Polisen vädjar nu om tips från allmänheten för att kunna lösa gåtan kring den man som hittades mördad i sin lägenhet på Sikelgatan 9 mars. En arbetshypotes är att samma gärningsman ligger bakom ett...fredag 23/3 11:11

14-åring fick fingrar kapade – sommarjobbade på köttföretag

Nyheter Dryga böter En 14-årig pojke förlorade två fingrar på sitt sommarjobb i fjol. Det var när han stod vid en tarmmaskin och gjorde färsrullar som han fastnade med handen i maskinen. I samband med olyckan fick han...fredag 23/3 10:20

Staden går vidare med försäljning av spårvägen

Nyheter Vänsterpartiet: "Omdömeslöst" Staden går vidare med den avsiktsförklaring som innebär att 15 procent av spårvägen kommer att säljas till Västra Götalandsregionen. Det klubbades i kommunfullmäktige på torsdagskvällen.fredag 23/3 9:08

Polisens löfte: Synas mer i centrala stan

Nyheter Vill även sätta dit fler fartsyndare Förra året genomförde polisen över 700 fotpatrulleringar i Nordstan. I år är Centrumpolisens löfte att fortsätta vara extra synliga kring Nordstan och Avenyn, framför allt på helgkvällarna. Andra...fredag 23/3 5:30

Meriterade låtskrivaren satsar på egen artistkarriär

Nyheter Freja Jonsson Blomberg står på egna ben som Darling Freja Jonsson Blomberg har en tioårig karriär som låtskrivare. Musik skapad i Max Martins och Shellbacks studio i Stockholm. Men nu vill hon som Darling stå på egna ben.torsdag 22/3 18:30

Vi är GBG

    Vi är GBG