Bouleklubbens sorg efter tio års kamp – blir av med lokalen

Göteborgs största bouleklubb har varit i samma lokal i nästan 20 år, tills nu då de tvingas bort på grund av bostadsbygge. "Vi känner oss bortprioriterade" säger klubbens ordförande Lennart Hallgren.

  • Publicerad 06:30, 5 mar 2018

Redan 2008 fick Skatås Bouleklubb veta att det skulle byggas bostäder på platsen de har sin lokal. Klubben har haft lokalen sedan 1999 och nu pekar det mesta på att klubben kommer vara utan lokal till sommaren. Detta eftersom att bostadsföretaget Veidekke då ska börja förbereda för bostadsbygge.

– Vi älskar detta, vi brinner för det. Det är vårt liv. Att bara få komma hit och spela och umgås det är det bästa jag vet. Men nu kanske det inte blir något mer, säger Gun Larsson, ledamot i klubbens styrelse.

Bouleklubben är Göteborgs största, och en av de största och mest framgångsrika i landet. I lokalen i Kviberg brukar de samlas och umgås i lokalen, och året om kan de spela tillsammans på inomhusbanorna.

– Vi har ungefär 150 medlemmar, plus ca 100 personer som besöker hallen då och då för att spela. Varje gång jag kommer hit och träffar alla de som är här får jag alltid frågan om hur det går med lokal. Och jag kan inte ge dem ett svar. Det är sådan glädje här, men de undrar ju vad är det som sker, kommer vi kunna spela mer? Säger Lennart Hallgren som är styrelseordförande.

Kritik mot idrottsförvaltningen

Under tio år har IOFF (idrotts- och föreningsförvaltningen) arbetat med ärendet. Higab äger många av de lokaler i området som hade kunnat vara aktuella för klubben, men har inte kunnat erbjuda IOFF och Skatås BK ett lämpligt ställe ännu.

Idrottsförvaltningens uppgift är att stötta Göteborgs föreningar och ansvara för stadens kommunala idrotts- och motionsanläggningar. Eftersom de inte lyckats hitta en lämplig lokal till föreningen har Skatås BK:s medlemmar fått minskat förtroende för förvaltningen.

– Vi pratar ju med IOFF hela tiden och vi säger att vi måste ha ett besked. Och det är det mest frustrerande, vi har ingenstans att vara efter sommaren och vi har ingen aning om hur framtiden ser ut, berättar Lennart Hallgren.

Idrottsförvaltningen håller med om att det har tagit väldigt lång tid men de arbetar fortfarande för att hitta en lösning.

– Det är ju inte så att vi sitter och rullar tummarna i den här frågan. Det är många som har jobbat med det, säger Carola Helltén som sedan 2009 arbetat med ärendet på IOFF.

Klubben har fått erbjudande om flera olika lokaler genom åren men klubben har antingen inte haft råd med hyran eller ansett att lokalen inte ligger bra placerat.

– Vi måste ha tillgång till buss i närheten eftersom den största andelen av medlemmarna är pensionärer och ofta har svårt att ta bil eller att gå långt, säger Lennart Hallgren.

"Vi känner oss bortprioriterade"

Jag känner att det är som någon fördröjningstaktik, att de bara väntar och väntar. Vi känner oss bortprioriterade, säger föreningens ordförande.

IOFF håller inte med om att det är en fördröjningstaktik och förklarar att de fortfarande arbetar för att ordna en lokal. Men är också besvikna över att arbetet under dessa tio år inte har gett resultat.

– Vi är verkligen inte stolta över att det tar så lång tid. Det borde ha gått fortare att lösa. Jag tror att vi skulle ha lyft frågan hårdare tidigare. Vi hade kunnat vara tuffare, säger Carola Helltén.

Kommer ni hitta en lokal innan de tvingas flytta?

– Nej det kommer vi inte kunna göra. I alla fall inte en långvarig lösning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Jahja Zeqiraj: "Jag kommer inte bli någon trafikpolitiker"

Nyheter Ansluter till Västlänkenkritiska Demokraterna På tisdagen släpptes en bomb i Göteborgs kommunpolitik: Henrik Munck, tidigare MP, och Jahja Zeqiraj (S) kandiderar för Demokraterna inför höstens val. Partiet har framför allt gjort sig kända för...tisdag 20/3 14:54

S-ledningen: "Zeqiraj fanns inte på listorna inför valet"

Nyheter Avhoppet väntat enligt Ann-Sofie Hermansson (S) För Ann-Sofie Hermansson (S) kom Jahja Zeqirajs besked om att han byter parti inte som någon överraskning. Enligt henne hade han blivit varse om att han inte står på partiets listor inför valet. "Jag...tisdag 20/3 12:21

Ed Sheeran släpper fler biljetter

Nyheter Hårt tryck till utsålda Ullevikonserterna Trycket efter fler biljetter till Ed Sheerans två utsålda konserter på Ullevi i sommar har varit hårt. Men nu kommer beskedet som fansen längtat efter – fler biljetter släpps i morgon.tisdag 20/3 10:07

Missnöjd S-topp byter parti – går till Demokraterna

Nyheter Jahja Zeqiraj: "Det har värkt fram" Socialdemokraten Jahja Zeqiraj byter parti och går över till Demokraterna. I dag kallar partiet till presskonferens för att tillkännage att även Henrik Munck, tidigare MP, ansluter.tisdag 20/3 8:51

Nya idén: Serviceplatser på stan för cykelmek

Nyheter Enklare teststationer föreslås Platser där man kan meka med cykeln står högt på cyklisternas önskelista. Göteborgsförslaget som föreslår allmänna servicestationer har fått grönt ljus av Trafiknämnden och nu föreslås enklare...tisdag 20/3 5:30

För djurens skull: Fjäderstopp i Göteborg inför påsk

Nyheter "Kan inte till 100 procent garantera djurskyddet" Påsken är snart här, men i år får barnen i Göteborgs skolor och och förskolor pyssla med annat än fjädrar. Från och med i år har kommunen slutat köpa in dem av djurskyddsskäl.måndag 19/3 13:21

Vi är GBG