Äggattack. Stök och bus blir allt vanligare på linje 720 genom Kullavik. Foto: Mostphotos (arkivbild)

Buss utsatt för äggattack

De äggkastande ungdomarna slår till igen den här gången mot en av Västtrafiks bussar i Kullavik. – Vi ser mycket allvarligt på det här, säger Kristian Lans, pressinformatör på Västtrafik.

  • Publicerad 15:37, 9 nov 2017

Det var en orolig helg för en av KE´s busschafförer som kör Västtrafiks linje 720 genom Kullavik. Äggkastning, stökigt beteende och en ovilja att betala för resan har blivit allt vanligare på linjen.

– Man kan säga att tjuvåkandet började vid den här tiden förra året och har ökat nu på senare tid. Äggkastningen hade vi problem med så sent som i somras och nu skedde det igen, säger Magnus Elofsson, vd på KE's Bussar.

Det hela gick så långt att KE's bussar började under en tid samarbeta med Brottsförebyggande rådet, BRÅ, i Kungsbacka som lät kvinnogrupper åka med i bussen för att prata med och lugna ned stökiga ungdomar. Nu sätter även Västtrafik in fler kontrollanter på rutten för att få bukt med de som tjuvåker.

Läs även: Ungdomar eggar lindåsborna

– Det här är ett samhällsproblem som vi drabbas av och här tror jag att många olika parter måste gå samman för att vi ska få bukt med det.

En dialog med Kungsbacka kommun och skolorna har påbörjats men för tillfället har KE´s bussar satt in en jour och en reservbuss som ska kunna rycka ut om någon av företagets förare känner att de inte kan framföra bussen säkert.

– Vi försöker stötta våra förare så mycket vi kan och jag trot att vi är på rätt väg, vi kommer få ordning på det här, avslutar Magnus Elofsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Ljusare än någonsin på Jul på Liseberg

Nyheter Fem miljoner juleljus Hallå där Ebba Källeskog, pr-ansvarig på Liseberg som i dag öppnar för julsäsongen.fredag 17/11 13:49

EU-mötet en dyr historia för Simon

Nyheter EU-toppmötet slår hårt mot flera av Göteborgs företag. Simon Akyol är en av de företagare som förlorar stora summor pengar.fredag 17/11 13:10

Bildextra: Just nu vid EU-toppmötet

Nyheter Göteborg Direkt är på plats Göteborg Direkts fotograf Edvin Bergström fick uppdraget att fånga stämningen utanför EU-toppmötet. Här är några av hans bilder.fredag 17/11 12:53

Ann-Sofie Hermansson: "Har också varit utsatt"

Nyheter Metoo i Göteborgspolitiken Nu måste vi börja reagera och säga ifrån. Det säger Göteborgs högsta politiker, Ann-Sofie Hermansson (S), som berättar att hon själv utsatts för sexuella trakasserier.fredag 17/11 9:00

Metoo: Göteborgspolitiker vittnar om sexuella övergrepp

Nyheter "Okända män tar sig friheten att tafsa, förfölja och kränka" Våldtäkt, tafsande och kränkningar. Vittnesmål om sexuella övergrepp fortsätter att välla in i kölvattnet av #metoo och nu träder kvinnor fram i bransch efter bransch. Göteborg Direkt har frågat våra...fredag 17/11 8:54

Vi är GBG

    Vi är GBG