Nytt på g. Platzer vill bygga bostäder vid Studenternas hus. Foto: Wikimedia commons

Centrala läget: Här vill de bygga 130 studentbostäder

Bara ett stenkast från Avenyn och nära universitetet. Nu vill Platzer fastigheter utveckla verksamheten vid Studenternas hus, bland annat genom att möjliggöra för 130 nya studentbostäder.

  • Publicerad 11:59, 6 nov 2017

Företaget köpte tomträtten av universitetet förra året och vill nu att kommunen prövar i detaljplan om det finns möjlighet att bygga studentbostäder, i anslutning till nuvarande byggnad.

– Vi ansöker om att de ska starta en plan där. Det är många frågor som måste redas ut och vi vill inte skissa för mycket såhär tidigt, men om vi får önska vill vi ha kring 130 studentbostäder, säger Lisa Häggdahl, projektchef på Platzer fastigheter.

I ansökan om planbesked skriver man bland annat om att öka tryggheten kring fastigheten, att satsa på hållbart resande samt utveckling av verksamheten vid Studenternas hus.

Bra, tycker Jesper Anttila, vice ordförande i Göta studentkår som har sin verksamhet i huset. En gång i veckan ordnas en studentpub i källaren, men i övrigt är aktiviteterna få i huset.

– Vårt huvudkontor ligger här men utöver det har vi inte jättemycket verksamhet. Det ger oss ju möjlighet att utveckla detta till ett studentcentrum som det var tidigare, säger han.

Mårten Tiselius, fastighetschef på Göteborgs universitet, tror också att ett mer levande studentcentrum kan behövas i Göteborg.

– Det är lite splittrat i dag.Vi vill ju gärna att det är livaktigt i fastigheten, att den inte står och förfaller, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Ljusare än någonsin på Jul på Liseberg

Nyheter Fem miljoner juleljus Hallå där Ebba Källeskog, pr-ansvarig på Liseberg som i dag öppnar för julsäsongen.fredag 17/11 13:49

EU-mötet en dyr historia för Simon

Nyheter EU-toppmötet slår hårt mot flera av Göteborgs företag. Simon Akyol är en av de företagare som förlorar stora summor pengar.fredag 17/11 13:10

Bildextra: Just nu vid EU-toppmötet

Nyheter Göteborg Direkt är på plats Göteborg Direkts fotograf Edvin Bergström fick uppdraget att fånga stämningen utanför EU-toppmötet. Här är några av hans bilder.fredag 17/11 12:53

Ann-Sofie Hermansson: "Har också varit utsatt"

Nyheter Metoo i Göteborgspolitiken Nu måste vi börja reagera och säga ifrån. Det säger Göteborgs högsta politiker, Ann-Sofie Hermansson (S), som berättar att hon själv utsatts för sexuella trakasserier.fredag 17/11 9:00

Metoo: Göteborgspolitiker vittnar om sexuella övergrepp

Nyheter "Okända män tar sig friheten att tafsa, förfölja och kränka" Våldtäkt, tafsande och kränkningar. Vittnesmål om sexuella övergrepp fortsätter att välla in i kölvattnet av #metoo och nu träder kvinnor fram i bransch efter bransch. Göteborg Direkt har frågat våra...fredag 17/11 8:54

"Babsan tjänar mer pengar än vad jag gör!"

Nyheter Hallå där...torsdag 16/11 18:30

Vi är GBG