TOPPLÄGE. Längst upp i ett av husen som nu byggs längs Litteraturgatan ska Carina och Michael Lindroth flytta in hösten 2019.

De flyttar till Selma stad

Om några år kommer uppemot 4000 bostäder stå klara i Selma stad. En av dem har Carina och Michael Lindroth köpt. Förhoppningen är en ny stadsdel med ett förbättrat rykte.

  • Publicerad 06:18, 4 mar 2018

Jag hade aldrig flyttat in i en lägenhet här om de inte hade gjort om området.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

– Där ska vi bo, det är vår lägenhet, säger Carina Lindroth och pekar längst upp på ett frigolithus i utkanten av modellen över etapp ett av Selma stad.

Hon och hennes man Michael Lindroth har tagit sig till Selma center för att se hur deras nya stadsdel artar sig. En gång i månaden ordnas frukostmöten där för att informera om bygget av Selma stad.

I Selma center finns modeller av de olika etapperna uppbyggda. Störst är etapp ett, där Carina och Michael Lindroths kommande lägenhet ingår.

Tveksam till flytt

Lägenheten ligger på Litteraturgatan, alldeles nära Selma Lagerlöfs Torg. Parets tre barn har flyttat ut och villan i Sankt Jörgen, som var nybyggd när de flyttade dit för 18 år sedan, känns för stor. De har inget intresse av att renovera och satsade på en nybyggd takvåning när de fick chansen.

– Lägenheten är på 105 kvadratmeter, säger Carina Lindroth och skrattar. Men vi behöver det. Vi har två barn som är ute och reser. De har inget boende här i Sverige så det kvar vara bra att ha extra rum.

Paret Lindroth tycker att frukostmötet är givande. Att få en tydligare bild av hur det kommer se ut när det är klart lugnar Carina, som är den i familjen som har tvekat inför att flytta till Selma Lagerlöfs Torg.

– Jag har egentligen velat flytta härifrån men min man vill stanna kvar. Vi har många vänner som bor här och så, säger hon. Men jag hade ju aldrig flyttat in i någon annan lägenhet här om de inte hade gjort om området.

Inte nostalgisk

Carina Lindroth tänker att området kommer förändras i och med att många utifrån kommer att flytta till Selma stad. Deras gavelbalkong kommer att ge dem utsikt över framtida etappbyggen längs Litteraturgatan och Carina Lindroth ser fram emot att se stadsdelen skifta form.

Hon är uppvuxen i Hisings Backa och minns när Selma Lagerlöfs Torg byggdes. Men hon känner ingen nostalgi för det som varit.

– Nej, det har varit så risigt här överallt och skjutningar och så. Jag tänker att det är bra att de gör om och bygger nytt, säger hon. Det här känns rätt.

LÄS MER:

Så blir Selma stad - hus för hus

Stadsarkitekten: Förutsättningarna finns i Hisings Backa

Backa tillbaka - nu går det framåt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Jahja Zeqiraj: "Jag kommer inte bli någon trafikpolitiker"

Nyheter Ansluter till Västlänkenkritiska Demokraterna På tisdagen släpptes en bomb i Göteborgs kommunpolitik: Henrik Munck, tidigare MP, och Jahja Zeqiraj (S) kandiderar för Demokraterna inför höstens val. Partiet har framför allt gjort sig kända för...tisdag 20/3 14:54

S-ledningen: "Zeqiraj fanns inte på listorna inför valet"

Nyheter Avhoppet väntat enligt Ann-Sofie Hermansson (S) För Ann-Sofie Hermansson (S) kom Jahja Zeqirajs besked om att han byter parti inte som någon överraskning. Enligt henne hade han blivit varse om att han inte står på partiets listor inför valet. "Jag...tisdag 20/3 12:21

Ed Sheeran släpper fler biljetter

Nyheter Hårt tryck till utsålda Ullevikonserterna Trycket efter fler biljetter till Ed Sheerans två utsålda konserter på Ullevi i sommar har varit hårt. Men nu kommer beskedet som fansen längtat efter – fler biljetter släpps i morgon.tisdag 20/3 10:07

Missnöjd S-topp byter parti – går till Demokraterna

Nyheter Jahja Zeqiraj: "Det har värkt fram" Socialdemokraten Jahja Zeqiraj byter parti och går över till Demokraterna. I dag kallar partiet till presskonferens för att tillkännage att även Henrik Munck, tidigare MP, ansluter.tisdag 20/3 8:51

Nya idén: Serviceplatser på stan för cykelmek

Nyheter Enklare teststationer föreslås Platser där man kan meka med cykeln står högt på cyklisternas önskelista. Göteborgsförslaget som föreslår allmänna servicestationer har fått grönt ljus av Trafiknämnden och nu föreslås enklare...tisdag 20/3 5:30

För djurens skull: Fjäderstopp i Göteborg inför påsk

Nyheter "Kan inte till 100 procent garantera djurskyddet" Påsken är snart här, men i år får barnen i Göteborgs skolor och och förskolor pyssla med annat än fjädrar. Från och med i år har kommunen slutat köpa in dem av djurskyddsskäl.måndag 19/3 13:21

Vi är GBG