Foto: Creative Commons Attribution

Det största sporteventet på elva år

Det har väl inte undgått någon att EM i Ridsport pågår för fullt i stan. Bara tre dagar in och över 100 000 biljetter sålda och än är det inte slut.

– Det är kan bli det största sporteventet sedan friidrotts-EM 2006, säger Got Events vd Lotta Nibell.

Besökarantalet är högt och biljettförsäljningen förväntas öka ytterligare inför helgen.

– Det är många som jobbar och går i skolan i veckan men till finalen väntar vi oss att biljettförsäljningen kommer ta fart igen vilket vi faktiskt redan börjar märka av, säger Lotta Nibell.

Det har gjorts ett stort planeringsarbete inför eventet och Lotta Nibell är mycket nöjd med samarbetet mellan Göteborgs Stads förvaltningar som har gjort det hela möjligt.

– Vi är vana vid att jobba på våra arenor men att ha hästar i stadsmiljö på det här viset är ny mark för oss. Men samarbetet mellan trafikkontoret, idrott- och förening, park- och miljö samt Parkeingsbolaget har funkat väldigt bra.

En annan viktig faktor som gjort det hel möjligt är alla volontärer från de lokala ridklubbarna. I samband med Gothia Cup var det cirka 300 volontärer som hjälpte till, nu under ridsports-EM är det hela 1 400 stycken.

– De har ju tidigare erfarenhet från att jobba med hästar vilket är väldigt bra – utan dem hade det inte gått att genomföra, säger Lotta Nibell.

Hela EM beräknas kosta om kring 100 miljoner kronor – pengar som finansieras av biljettintäkter, sponsorer och Göteborgs Stad.

– Exakt hur mycket det kommer kosta vet vi nästa vecka då vi har summerat det hela, avslutar Lotta Nibell.

Ridsports-EM i siffror

15 000 potioner mat åt funktionärer.

574 hästa i stan under evenemanget och 300 ryttare och kuskar.

300 ton hästgödsel förväntas alla hästar bajsa under EM vilket Renova kommer att ta vara på. Det beräknas kunna värma upp nästan 30 lägenheter i ett år.

22 000 personer besökte invigningen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

  Bokmässan tror inte på färre besökare

  Nyheter Trots att många är kritiska till att Nya tider får medverka på bokmässan även i år, ser arrangören ingen tendens till att det skulle sänka besökarantalet. Snarare beskrivs trycket som högst.söndag 24/9 8:00

  Efter kritiken: Nu höjer Västtrafik volymen

  Nyheter Nu blir det lättare att höra vilken spårvagnen som kommer Västtrafik har utökat hållplatsutropen för kollektivtrafiken. Det blir fler och tydligare utrop av linjer och destinationer på hållplatserna.lördag 23/9 12:00

  "Jag kommer att försöka blockera vägen för nazisterna"

  Nyheter Antifascisterna mobiliserar inför NMR:s march Inför Nordiska motståndsrörelsens marsch genom stan 30 september, mobiliseras nu en massiv motdemonstration. "Jag är jävligt förbannad över att nazister reser hit från hela Sverige för att försöka...lördag 23/9 8:00

  Här är tipsen till en lyckad utehelg: Börja med en riktig tavla!

  Nyheter Helgen före löning och Bokmässa brukar vara en helg man viker åt vila och eftertanke. Men det finns så klart gott om saker att göra. Varför inte börja med en riktig tavla?fredag 22/9 15:16

  Nazisterna frias från bombdådet i Frölunda

  Nyheter Hovrätten ändrar tingsrättens dom Under fredagen meddelade hovrätten sin dom mot de tre män med koppling till nazistiska Nordiska motståndsrörelsen som utfört bombdåd i Göteborg.fredag 22/9 13:44

  Proffsboxning på Hisingen

  Nyheter Hallå där, Mikael Samuelsson på Lindholmen event och nöje, som nu ska bli boxningspromotor?!torsdag 21/9 18:15

  Vi är GBG