Den 6 juni delas det ut medaljer tredje året i rad. Foto: Omelettfoto

Fiskebäcksloppet satsar på insamlingsrekord - igen

Den 6 juni arrangerar Räddningsmissionen tillsammans med Allianskyrkan och Fiskebäcksmissionskyrka Fiskebäcksloppet tredje året i rad. Startavgiften går oavkortat till Räddningsmissionens arbete.

  • Publicerad 14:56, 17 maj 2017

När loppet arrangerades förra året lyckades Räddningsmissionen samla in 340 000 kronor. En rekordsumma som placerades dem i topp i Sverige vad gäller insamlade pengar.

Detta innebar att de kunde anställa en pedagog till sitt familjecenter.  Årets pengar kommer att gå till Solrosen, som är en organisation som hjälper barn där en eller båda föräldrarna är frihetsberövade. Man planerar även att använda en del av överskottet till ett familjecenter i Majorna som tar in nyanlända EU-medborgare.

– Det blir som en fest i området då det är på nationaldagen och nyanlända brukar uppmärksammas för att de får sitt medborgarskap, förklarar tävlingsledaren, Samuel Haughstvedt.

Förutom vuxenlopp på 10 km finns det även ett barnlopp på 2 km och ett 200- meterslopp för dem som är yngre. Sträckan för vuxenloppet går genom de tre hamnarna Önnered, Fiskebäck och Hinsholmen.

I år kommer det att vara mer fokus på barn. Detta för att locka fler barn ska börja springa. Därför har det lokala fotbollsföreningen IF Väster blivit en del av medarrangörerna. Inbjudan har skickats till alla fotbollsföreningar i området och det går nu även att springa som ett lag. 

– Om de är ett lag som springer så får de dessutom en liten peng till sitt eget lag, säger Samuel Haughstvedt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG