Geråshallens framtid hotad

Ett sparkrav på 20 miljoner kronor kan innebära att verksamheterna i Geråshallen läggs ner. Förslaget har mötts av starka protester och 650 namnunderskrifter har samlats in.

  • Publicerad 06:00, 11 aug 2017

Stadsdelsnämnden i Östra Göteborg ska spara 20 miljoner kronor. Därför utreder man att dra in de kommunala verksamheterna i Geråshallen i Bergsjön, något som skulle spara cirka 1,1 miljoner kronor.

Förslaget, som ska upp i Stadsdelsnämnden i september, har mötts av starka reaktioner från besökare och personal. När motionsgården öppnade i måndags efter sommaruppehållet hade många slutit upp och stämningen var upprörd.

"Ett andra hem"

– För många är Geråshallen ett andra hem. Vi är ett stort gäng som träffas här regelbundet för att träna och fika. Det är oroväckande att tanken på att lägga ner verksamheten ens finns, säger Roger Gingholm, boende i Kortedala.

– En nedläggning skulle dessutom resultera i högre kostnader för både sjukvård och psykvård. Många skulle inte gå någon annanstans och träna.

Melisa Glusac tränar på Geråshallen tre till fyra gånger i veckan.

– Jag blir jätteförbannad. För oss som bor i Bergsjön och inte har råd att betala dyra gymkort finns det inget annat alternativ. Här träffas dessutom människor från många olika kulturer, säger Melisa Glusac.

Används av brottningsklubb

Ruth Borkenhagen, samordnare i Geråshallen, menar att det vore förödande om verksamheterna försvann. Enligt henne brukas hallen idag av mellan 500 och 600 regelbundna besökare i alla åldrar. Hallen används även av brottningsklubben AK 77 som har ett 70-tal medlemmar.

– Det vore katastrof om vi blev av med underhållet. Vi är jätteberoende av att det är personal i lokalen, säger Christer Borkenhagen, vice ordförande i styrelsen.

Läs mer:

Kommunens svar om hallen: "Vi vänder på alla stenar"

Geråshallen

Geråshallen i Bergsjön drivs av Idrott- och föreningsförvaltningen och nyttjas av stadsdelen Östra Göteborg 35 timmar i veckan på dagtid, där man bedriver ett gym samt gruppträningar som gympa och zumba. Fastigheten nyttjas även av brottningsklubben AK 77.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Göteborgarna som kan vinna Augustpriset

Nyheter Båda har varit nominerade tidigare Jörgen Gassilewski och Johannes Anyuru är nominerade till årets Augustpris. Båda två i kategorin Årets svenska skönlitterära bok.måndag 23/10 18:00

600 unga i Eriksbo står utan fritidsgård

Nyheter "Vi har ingenstans att ta vägen" Ungdomarna i Eriksbo behöver en fritidsgård. Det menar 14-åriga Emilia som hängt med sina vänner på en trasig bänk utanför skolan hela sommaren. "Vi hade velat ha ett ställe där vi kan baka och...måndag 23/10 16:00

Foo Fighters tillbaka på Ullevi nästa sommar

Nyheter Nu står det klart att Foo Fighters kommer tillbaka till Ullevi efter att deras senaste besök fick en oväntad vändning.måndag 23/10 13:52

Nu fortsätter Office 365 att rullas ut i staden

Nyheter Säkerhetsriskerna anses åtgärdade Införandet av Office 365 till kommunens anställda fortsätter nu. Arbetet pausades efter misstankar om att Microsoft kunde få tillgång till stadens känsliga uppgifter.söndag 22/10 17:53

Ordningsvakterna tillbaka i Bergsjön

Nyheter Nya rutiner för att öka säkerheten för ordningsvakter Misshandeln av en ordningsvakt på Rymdtorget i Bergsjön ledde till ett skyddsstopp för ett antal bevakningsföretag. Nu börjar vaktbolaget Cubsec arbeta i området igen med ökad bemanning och nya...fredag 20/10 18:00

Kommunal varnar för livsfarliga spårvagnar

Nyheter Oväntade väderproblemet - imma i förarhytten Fackförbundet Kommunal ifrågasätter trafiksäkerheten på den nya spårvagnsmodellen M32 efter att ett skyddsombud slagit larm om igenimmade rutor.fredag 20/10 13:57

Vi är GBG