Glädjeyra i Malmö förra året då Stockholm Nord tog hem finalen.

Göteborgs IK värd för TV-Pucken

I nästa vecka råder det hockeyfeber i Göteborg då anrika TV-Pucken avgörs i stan. Göteborgs Ishockeyklubb är en av arrangörerna och här hoppas man på stor publiktillströmning.

  • Publicerad 16:15, 29 okt 2017

– Det betyder en hel del för oss. Det var länge sedan Göteborg hade turneringen och det blir kul att testa sin egen organisation, säger Hans-Göran Svensson, ordförande i Göteborgs IK som tillsammans med ytterligare fyra Göteborgsklubbar står som värdar.

Turneringen, vars final sänds i SVT, pågår mellan den 1-5 november i ett flertal hallar runt om i Storgöteborg. Dessförinnan invigs hela evenemanget i Angereds arena den 1 november.

– Roligt att få ha det i Angered där hockeyn inte fått sånt jättefäste än. Det hoppas jag kan bli ett slag för hockeyn i område. Vi tror ju att vi kan få hyfsad ekonomi i det, men allt bygger på publiktillströmningen eftersom intäkterna består av inträden och kioskförsäljning.

Klubben har idag runt 150 aktiva medlemmar mellan 6 och drygt 30 år, men av dem har ingen tagits ut i det lag som ska representera Göteborg under turneringen.

– Det bottnar i att vi under 2000-talet fram till för tre år sedan hade svårt att rekrytera ungdomar in i sporten, men nu har vi en positiv trend sedan tre år. Spetsen kommer om vi börjar med bredden. Nu hoppas jag att publiken kommer för det blir bra hockey. Förmodligen blir en del av killarna spelare i landslaget och NHL om några år.

Vad har Göteborgslaget för chans i tävlingen?

– Jag tror det är en hyfsad årskull vi har, men om det räcker för att vinna vet jag inte. jag hoppas i alla fall att de ska gå till slutspel.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Ljusare än någonsin på Jul på Liseberg

Nyheter Fem miljoner juleljus Hallå där Ebba Källeskog, pr-ansvarig på Liseberg som i dag öppnar för julsäsongen.fredag 17/11 13:49

EU-mötet en dyr historia för Simon

Nyheter EU-toppmötet slår hårt mot flera av Göteborgs företag. Simon Akyol är en av de företagare som förlorar stora summor pengar.fredag 17/11 13:10

Bildextra: Just nu vid EU-toppmötet

Nyheter Göteborg Direkt är på plats Göteborg Direkts fotograf Edvin Bergström fick uppdraget att fånga stämningen utanför EU-toppmötet. Här är några av hans bilder.fredag 17/11 12:53

Ann-Sofie Hermansson: "Har också varit utsatt"

Nyheter Metoo i Göteborgspolitiken Nu måste vi börja reagera och säga ifrån. Det säger Göteborgs högsta politiker, Ann-Sofie Hermansson (S), som berättar att hon själv utsatts för sexuella trakasserier.fredag 17/11 9:00

Metoo: Göteborgspolitiker vittnar om sexuella övergrepp

Nyheter "Okända män tar sig friheten att tafsa, förfölja och kränka" Våldtäkt, tafsande och kränkningar. Vittnesmål om sexuella övergrepp fortsätter att välla in i kölvattnet av #metoo och nu träder kvinnor fram i bransch efter bransch. Göteborg Direkt har frågat våra...fredag 17/11 8:54

"Babsan tjänar mer pengar än vad jag gör!"

Nyheter Hallå där...torsdag 16/11 18:30

Vi är GBG