Göteborgs unga skådespelare enas i ny film

Tystnad – tagning. Nu pågår inspelningarna av filmen som utspelar sig i Biskopsgården. En film som enar 70 unga skådespelare från olika delar av Göteborg.

  • Publicerad 10:58, 7 apr 2018

– Filmen har fått en titel nu: Min Ort - A Ghost Story, säger Said William Legue som är filmens initiativtagare och producent.

Min Ort - A Ghost Story handlar om en Sebastian som ordnar en stor överraskningsfest för Denise som fyller år. Han ber ungdomar om pengar till festen, men när festen sedan äger rum är det något som inte stämmer. Ungdomarna känner sig lurade – och Denise försvinner mitt under festen.

Energi uppstår

I ett gym på Lindholmen spelas en dansscen in. Ett tiotal skådespelare samlas runt Said William Legue som målar upp förutsättningarna för scenen.

– Ni har ju inte sett Denise sedan festen så det finns en viss energi som uppstår när hon kommer in i rummet. Fattar ni? Det finns inga fel, ta det bara som det kommer.

Said William Legue tycks vara fylld av energi trots att han har jobbat hårt oavbrutet i en vecka nu. Under den tiden har han sett till att 70 ungdomar är på rätt plats i rätt tid. Han och regissören Johan Melin har peppat och fått storyn att växa fram. Replikerna utarbetar de tillsammans med de unga skådespelarna allt eftersom.

– Vi vill ta fram deras riktiga talang, att de är sig själva. Det är då det blir acting, säger han. Men det går jättebra, ungdomarna är fantastiska; de är i tid, de gör sin hemläxa med karaktärsbyggen. De bara växer och växer. Det är bara kärlek.

Tvärkul

Det har varit långa dagar. Said William Legue spärrar upp sina ögon för att visa hur trött han är. Men i dem syns ingen trötthet. Det gör det inte heller i 16-åriga Sabrin Gabdons ögon. Göteborg Direkt träffade henne under castingen till filmen för några veckor sedan. Då var hon lite nervös inför inspelningen men den känslan är nu som bortblåst.

LÄS MER: Biskopsgården i centrum i ny film

I nära en timme har inspelningen pågått oavbrutet på dansgolvet, men hon älskar det.

– Det här är tvärkul, säger hon.  Allt är roligt. Och de som är med har blivit en familj för mig, säger hon och hoppar in i dansscenen igen.

Min Ort - A Ghost Story kommer att ha premiär på Stora teatern i månadsskiftet maj, juni i år.

Min Ort

Min Ort genomför projekt som bygger på att uppmärksamma, motivera, inkludera och främja ungdomar i olika områden för att känna samhörighet och mening.

Min Ort - A Love Story handlade om ungdomar i Bergsjön. Finansierades av Göteborg film festival och Familjebostäder.

Min Ort - This is Sweden handlade om ungdomar på Hisingen. Finansierades av Ungdomssatsningen Hisingen.

Min Ort - A Ghost Story handlar om ungdomar i Biskopsgården men också från andra delar av Göteborg. Finansieras av stadsdelen Västra Hisingen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Musikfest vid Villa Belparc i sommar

Nyheter Hallå där...torsdag 19/4 14:48

78-åring rånad i Hammarkullen – efter bankomat-uttag

Nyheter Två unga killar tros ha följt efter på spårvagnen En 78-årig man blev under förmiddagen bestulen på pengar som han tagit ut i Angered. Polisen tror att gärningsmännen sett honom vid bankomaten och följt efter på spårvagnen.torsdag 19/4 13:09

GUIDE: Här kan du loppisfynda i helgen

Nyheter Starka tips – fynda kläder, prylar och grillad korv Våren plus loppis lika med sant. Nu städar vi och rensar förråd, så varför inte se om du kan hitta något bland andras avlagda prylar. Här tipsar vi om var du kan fynda i Göteborg i helgen!torsdag 19/4 11:17

Här byggs plats för nya elever

Nyheter Tusentals skolplatser planeras på Hisingen Det börjar bli trångt i skolorna på Hisingen. Samtidigt byggs det nya bostäder i varenda stadsdel. De kommande åren planeras flera tusen nya skolplatser på ön.torsdag 19/4 5:30

Säkert vårtecken: Nu öppnar Barnens zoo!

Nyheter Nya lamm att klappa – killingar på gång Torsdag 19 april öppnar grindarna till Barnens zoo för säsongen. Efterlängtat för många, och redan nu finns söta lamm att klappa.onsdag 18/4 17:40

Nye trafikbossen om Västlänken: "Ett gammalt beslut"

Nyheter Färska kommunalrådet Shahbaz Khan summerar en månad vid makten Det har gått en månad sedan Shahbaz Khan (S) hamnade i hetluften. Då blev den 38-åriga Hisingsbon ansvarig för några av Göteborgs viktigaste och mest omdiskuterade frågor.onsdag 18/4 5:30

Fotbollskrocken hotar GFC:s hemmapremiär

Nyheter "Vi har ingen plan på att ställa in premiären" På lördag spelar Kopparberg/Göteborg FC på Vallhalla IP samtidigt som det amerikanska fotbollslaget Göteborg Marvels. I alla fall enligt bokningsschemat för planen. – Det är Got Event som sjabblat...tisdag 17/4 17:40

Pojke sålde majblommor – blev bestulen på sina pengar

Nyheter Lurades av två vuxna män på Frölunda torg En 11-årig pojke sålde majblommor på Frölunda torg i går eftermiddag när han fick vara med om en obehaglig upplevelse: två män lurade av honom hans pengar. "Vi är såklart jätteledsna och upprörda",...tisdag 17/4 15:38

Göteborg får feministisk visfestival

Nyheter Sveriges största: "Har varit en homogen tradition" Femvis på Musikens hus blir Sveriges största feministiska visfestival. Inte utan stolthet. "Vi ville skapa något nytt dit alla är välkomna", säger Elin Callmer, en av arrangörerna.tisdag 17/4 11:50

Vi är GBG