Häckens kamp mot klockan

Plötsligt stod BK Häcken utan huvudtränare. Nu har arbetet med att hitta en ersättare börjat. Målet är att en ny tränare ska möta laget redan i början av januari.

  • Publicerad 14:31, 29 nov 2017

Det är fortfarande många pusselbitar som saknas inför nästa säsong.

En av säsongens sista träningar pågår på en av planerna bakom Gothia Park Academy. Det är ösregn och sol om vartannat. Målvakten Jonathan Rasheed dirigerar högljutt sina medspelare.

Det är assisterande tränarna Christian Lundström och Teddy Olausson som håller i träningen. Sedan förra veckan står laget utan huvudtränare. Då bröt Mikael Stahre sitt treårskontrakt med klubben efter bara en säsong för att flytta till USA.

– Först blev jag besviken och förbaskad, men jag kan inte lägga fokus på det längre, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson. Jag har redan släppt det och blickar istället framåt.

Lagkapten Rasmus Lindgren håller med.

– Det är tråkigt för han var gillad av spelarna. Han har fått arbeta in sin filosofi och nu bryts det, säger han. Men vi är inte uppgivna, alla vet att i fotboll kan sådant här hända.

En osäkerhet

Medan Rasmus Lindgren och hans lagkamrater nu går på julledighet fram till den 8 januari nästa år kommer Sonny Karlsson att arbeta hårt.

– Ja, det är fortfarande många pusselbitar som saknas inför nästa säsong, både tränare och spelare, säger Sonny. Vi har 22 spelare i truppen nu, tror jag, och det många fler än många andra allsvenska trupper har, men vi jagar fortfarande offensiva lösningar. Det är en osäkerhet just nu.

Sedan Mikael Stahre bröt kontraktet har Sonny Karlsson fått mängder av tips på tränare runtom i världen.

– Det finns jättemånga duktiga tränare som är lediga just nu, också i Sverige, säger han. Utan att säga att just de skulle vara aktuella bor Jörgen Lennartsson fyra minuter härifrån och Magnus Haglund, som fick lämna Elfsborg, finns också.

Allting räknas

Han ser inte att nästa tränare nödvändigtvis måste vara en passionstränare, som Mikael Stahre, men anser att laget behöver en stark ledare som respekterar Häckens idé om hur man ska spela fotboll.

– Vi spelar en anfallsinriktad fotboll men där allting räknas. Det har varit vårt mantra, kan man säga, de senaste säsongerna.

Hur ett tränarbyte så snart innan säsongsstart kommer att påverka hur laget presterar vill Sonny Karlsson inte spekulera i, även om han är väl medveten om att det kan ta tid för en ny tränare att lära sig spelarna.

– Det är vårt jobb att se till att det står en ny tränare här och tar hand om gruppen när de börjar igen i januari, säger han. Vi har värvat bra spelare tidigare som inte har lyckats hos oss. Det handlar ju om att det inte fungerar för den spelaren här. Så kan det bli med nästa tränare med.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Veronica Wenzerl från Hisingen kämpar mot gladiatorer

Nyheter När TV4 drar igång elfte säsongen av Gladiatorerna på fredag är temat storstadskamp. Då är 25 år gamla Veronica Wenzerl en av deltagarna.fredag 15/12 9:15

Så ska Göteborg bli friskare 2018

Nyheter Sjukfrånvaron bland de anställda inom Göteborg stad fortsätter att öka. Nu tar kommunen krafttag och redan nu syns ett positivt trendbrott både i östra Göteborg och i Angered.fredag 15/12 5:30

Så klarade Hisingen de tuffa sparkraven

Nyheter Det har sparats på Hisingen det senaste halvåret. Men det har givit resultat.torsdag 14/12 17:30

Flyttad avfart skapar trafikkaos i rusningen

Nyheter Trafikverkets senaste omläggning vid Tingstadsmotet förvirrar Vägbyggena hopar sig och det är som göteborgare svårt att hänga med. En trafikomläggning vid Tingstadsmotet på Hisingen orsakade långa köer under torsdagen.torsdag 14/12 15:30

Maria sätter punkt för 2017

Nyheter Hallå där...torsdag 14/12 13:30

Sjunkande bostadspriser i Göteborg

Nyheter Mäklare inte förvånade Priserna på såväl villor som bostadsrätter sjunker i Göteborg. Men mäklarna ser ingen anledning till oro.torsdag 14/12 10:30

Bandet som firar in jul storstilat

Nyheter Hallå där...torsdag 14/12 9:15

Ett steg närmare: Göteborg till Stockholm på två timmar

Nyheter Planerna på en höghastighetsjärnväg blir tydligare Regionstyrelsen stödjer planen om en höghastighetsjärnväg mellan Göteborg och Stockholm där tågen går i 320 kilometer i timmen. Men pendelsträckan Göteborg - Borås är minst lika viktig, anser Johan...onsdag 13/12 14:26

Manifestation i synagogan efter brandbomberna

Nyheter "Ledande politiker på riks- och lokalnivå" I veckan begärdes två personer häktade efter förra helgens attentat med brandbomber mot synagogan i Göteborg. Nu på måndag anordnas en solidaritetsmanifestation.onsdag 13/12 11:54

Så ska dumpningen vid sopstationerna stoppas

Nyheter "Det är kostsamt och sista utvägen" Varje år dumpas tonvis med skräp på sopstationerna. Under året placerades sopvärdar ut på fyra utvalda stationer i Göteborg. "Det var uppskattat, men blev ingen kioskvältare gällande nedskräpningen",...onsdag 13/12 5:30

Vi är GBG