Häckens kamp mot klockan

Plötsligt stod BK Häcken utan huvudtränare. Nu har arbetet med att hitta en ersättare börjat. Målet är att en ny tränare ska möta laget redan i början av januari.

  • Publicerad 14:31, 29 nov 2017

Det är fortfarande många pusselbitar som saknas inför nästa säsong.

En av säsongens sista träningar pågår på en av planerna bakom Gothia Park Academy. Det är ösregn och sol om vartannat. Målvakten Jonathan Rasheed dirigerar högljutt sina medspelare.

Det är assisterande tränarna Christian Lundström och Teddy Olausson som håller i träningen. Sedan förra veckan står laget utan huvudtränare. Då bröt Mikael Stahre sitt treårskontrakt med klubben efter bara en säsong för att flytta till USA.

– Först blev jag besviken och förbaskad, men jag kan inte lägga fokus på det längre, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson. Jag har redan släppt det och blickar istället framåt.

Lagkapten Rasmus Lindgren håller med.

– Det är tråkigt för han var gillad av spelarna. Han har fått arbeta in sin filosofi och nu bryts det, säger han. Men vi är inte uppgivna, alla vet att i fotboll kan sådant här hända.

En osäkerhet

Medan Rasmus Lindgren och hans lagkamrater nu går på julledighet fram till den 8 januari nästa år kommer Sonny Karlsson att arbeta hårt.

– Ja, det är fortfarande många pusselbitar som saknas inför nästa säsong, både tränare och spelare, säger Sonny. Vi har 22 spelare i truppen nu, tror jag, och det många fler än många andra allsvenska trupper har, men vi jagar fortfarande offensiva lösningar. Det är en osäkerhet just nu.

Sedan Mikael Stahre bröt kontraktet har Sonny Karlsson fått mängder av tips på tränare runtom i världen.

– Det finns jättemånga duktiga tränare som är lediga just nu, också i Sverige, säger han. Utan att säga att just de skulle vara aktuella bor Jörgen Lennartsson fyra minuter härifrån och Magnus Haglund, som fick lämna Elfsborg, finns också.

Allting räknas

Han ser inte att nästa tränare nödvändigtvis måste vara en passionstränare, som Mikael Stahre, men anser att laget behöver en stark ledare som respekterar Häckens idé om hur man ska spela fotboll.

– Vi spelar en anfallsinriktad fotboll men där allting räknas. Det har varit vårt mantra, kan man säga, de senaste säsongerna.

Hur ett tränarbyte så snart innan säsongsstart kommer att påverka hur laget presterar vill Sonny Karlsson inte spekulera i, även om han är väl medveten om att det kan ta tid för en ny tränare att lära sig spelarna.

– Det är vårt jobb att se till att det står en ny tränare här och tar hand om gruppen när de börjar igen i januari, säger han. Vi har värvat bra spelare tidigare som inte har lyckats hos oss. Det handlar ju om att det inte fungerar för den spelaren här. Så kan det bli med nästa tränare med.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Jahja Zeqiraj: "Jag kommer inte bli någon trafikpolitiker"

Nyheter Ansluter till Västlänkenkritiska Demokraterna På tisdagen släpptes en bomb i Göteborgs kommunpolitik: Henrik Munck, tidigare MP, och Jahja Zeqiraj (S) kandiderar för Demokraterna inför höstens val. Partiet har framför allt gjort sig kända för...tisdag 20/3 14:54

S-ledningen: "Zeqiraj fanns inte på listorna inför valet"

Nyheter Avhoppet väntat enligt Ann-Sofie Hermansson (S) För Ann-Sofie Hermansson (S) kom Jahja Zeqirajs besked om att han byter parti inte som någon överraskning. Enligt henne hade han blivit varse om att han inte står på partiets listor inför valet. "Jag...tisdag 20/3 12:21

Ed Sheeran släpper fler biljetter

Nyheter Hårt tryck till utsålda Ullevikonserterna Trycket efter fler biljetter till Ed Sheerans två utsålda konserter på Ullevi i sommar har varit hårt. Men nu kommer beskedet som fansen längtat efter – fler biljetter släpps i morgon.tisdag 20/3 10:07

Missnöjd S-topp byter parti – går till Demokraterna

Nyheter Jahja Zeqiraj: "Det har värkt fram" Socialdemokraten Jahja Zeqiraj byter parti och går över till Demokraterna. I dag kallar partiet till presskonferens för att tillkännage att även Henrik Munck, tidigare MP, ansluter.tisdag 20/3 8:51

Nya idén: Serviceplatser på stan för cykelmek

Nyheter Enklare teststationer föreslås Platser där man kan meka med cykeln står högt på cyklisternas önskelista. Göteborgsförslaget som föreslår allmänna servicestationer har fått grönt ljus av Trafiknämnden och nu föreslås enklare...tisdag 20/3 5:30

För djurens skull: Fjäderstopp i Göteborg inför påsk

Nyheter "Kan inte till 100 procent garantera djurskyddet" Påsken är snart här, men i år får barnen i Göteborgs skolor och och förskolor pyssla med annat än fjädrar. Från och med i år har kommunen slutat köpa in dem av djurskyddsskäl.måndag 19/3 13:21

Vi är GBG