Hoppfull start på SM-veckan

En fullspäckad första SM-helg på Billdals ridklubb är avklarad och hemmaryttarna presterade bra men konkurrensen var stenhård. Nu blickar klubben framåt mot nästa helg.

  • Publicerad 18:00, 6 nov 2017

Det var de tidigare SM-prisade ryttarna Ida Selin, Thea Gånehed, Fanny Kullmyr och Ebba Lindbergson som fick äran att klippa bandet då SM i hoppning invigdes på Billdals ridklubb i förra veckan.

– Det var lite pinsamt och nervöst på ett sätt men samtidigt kul att få göra det, säger Ida Selin.

Ida är 12 år och har ridit i stort sett hela sitt liv men det blev på allvar när hon fick sin första häst då hon fyllde sex. I somras tog hon tillsammans med Thea Gånehed, Fanny Kullmyr och Ebba Lindbergson hem guldet i lag-SM men tanken på att tävlingen nu utspelar sig på hemmaplan ger det hela en extra nerv.

– Det skulle kunna gör att man blir lite extra nervös men jag försöker att inte tänka på det utan bara fokuserar på att göra det bra, säger Ida.

Idolen överraskade

Alla tävlande på plats blev nog ganska överraskade när, för många idolen, Douglas Lindelöw välkomnade de unga ryttarna till SM under invigningen med var sin "goodiebag". Och autografkön ringlade sig lång.

– Jag kontaktade Douglas och frågade om han kunde sätta sig på tåget och komma ned redan den här helgen för att överraska ryttarna, berättar Carina Olofsson, tävlingsledare.

Nu när den första SM-helgen är avslutad kan man summera den med att konkurrensen var hård men hemmaryttarna presterade trots det bra. Ebba Lindbergson tog hem silvermedaljen i kategori-C och bronset stannade hos Thea Gånehed.

SM-veckan fortsätter

Även om den första delen av mästerskapet är avklarad blir det ingen rast för klubben då det redan nästa helg är dags att sadla om för att motta de äldre ryttarna som ska göra upp om sina medaljer.

– Det här är det största vi någonsin har gjort och det har krävt väldigt mycket planering och väldigt mycket ideellt arbete. Jag har arbetat nästa ett helt år med det här och det blir ju extra speciellt då det sträcker sig över två helger, säger Catarina Olofsson.

Fyllda lokaler är att vänta

Besökarantalet under den första helgen var stort och det förväntas bli ännu större den kommande helgen då de tunga namnen inom ridsporter ska tävla.

– Vi räknar med att fylla alla platser och vi kommer att ta inträde under den andra helgen att hålla koll på hur många som befinner sig i lokalen, säger Carina Olofsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Ljusare än någonsin på Jul på Liseberg

Nyheter Fem miljoner juleljus Hallå där Ebba Källeskog, pr-ansvarig på Liseberg som i dag öppnar för julsäsongen.fredag 17/11 13:49

EU-mötet en dyr historia för Simon

Nyheter EU-toppmötet slår hårt mot flera av Göteborgs företag. Simon Akyol är en av de företagare som förlorar stora summor pengar.fredag 17/11 13:10

Bildextra: Just nu vid EU-toppmötet

Nyheter Göteborg Direkt är på plats Göteborg Direkts fotograf Edvin Bergström fick uppdraget att fånga stämningen utanför EU-toppmötet. Här är några av hans bilder.fredag 17/11 12:53

Ann-Sofie Hermansson: "Har också varit utsatt"

Nyheter Metoo i Göteborgspolitiken Nu måste vi börja reagera och säga ifrån. Det säger Göteborgs högsta politiker, Ann-Sofie Hermansson (S), som berättar att hon själv utsatts för sexuella trakasserier.fredag 17/11 9:00

Metoo: Göteborgspolitiker vittnar om sexuella övergrepp

Nyheter "Okända män tar sig friheten att tafsa, förfölja och kränka" Våldtäkt, tafsande och kränkningar. Vittnesmål om sexuella övergrepp fortsätter att välla in i kölvattnet av #metoo och nu träder kvinnor fram i bransch efter bransch. Göteborg Direkt har frågat våra...fredag 17/11 8:54

Vi är GBG

    Vi är GBG