Hoppfull start på SM-veckan

En fullspäckad första SM-helg på Billdals ridklubb är avklarad och hemmaryttarna presterade bra men konkurrensen var stenhård. Nu blickar klubben framåt mot nästa helg.

  • Publicerad 18:00, 6 nov 2017

Det var de tidigare SM-prisade ryttarna Ida Selin, Thea Gånehed, Fanny Kullmyr och Ebba Lindbergson som fick äran att klippa bandet då SM i hoppning invigdes på Billdals ridklubb i förra veckan.

– Det var lite pinsamt och nervöst på ett sätt men samtidigt kul att få göra det, säger Ida Selin.

Ida är 12 år och har ridit i stort sett hela sitt liv men det blev på allvar när hon fick sin första häst då hon fyllde sex. I somras tog hon tillsammans med Thea Gånehed, Fanny Kullmyr och Ebba Lindbergson hem guldet i lag-SM men tanken på att tävlingen nu utspelar sig på hemmaplan ger det hela en extra nerv.

– Det skulle kunna gör att man blir lite extra nervös men jag försöker att inte tänka på det utan bara fokuserar på att göra det bra, säger Ida.

Idolen överraskade

Alla tävlande på plats blev nog ganska överraskade när, för många idolen, Douglas Lindelöw välkomnade de unga ryttarna till SM under invigningen med var sin "goodiebag". Och autografkön ringlade sig lång.

– Jag kontaktade Douglas och frågade om han kunde sätta sig på tåget och komma ned redan den här helgen för att överraska ryttarna, berättar Carina Olofsson, tävlingsledare.

Nu när den första SM-helgen är avslutad kan man summera den med att konkurrensen var hård men hemmaryttarna presterade trots det bra. Ebba Lindbergson tog hem silvermedaljen i kategori-C och bronset stannade hos Thea Gånehed.

SM-veckan fortsätter

Även om den första delen av mästerskapet är avklarad blir det ingen rast för klubben då det redan nästa helg är dags att sadla om för att motta de äldre ryttarna som ska göra upp om sina medaljer.

– Det här är det största vi någonsin har gjort och det har krävt väldigt mycket planering och väldigt mycket ideellt arbete. Jag har arbetat nästa ett helt år med det här och det blir ju extra speciellt då det sträcker sig över två helger, säger Catarina Olofsson.

Fyllda lokaler är att vänta

Besökarantalet under den första helgen var stort och det förväntas bli ännu större den kommande helgen då de tunga namnen inom ridsporter ska tävla.

– Vi räknar med att fylla alla platser och vi kommer att ta inträde under den andra helgen att hålla koll på hur många som befinner sig i lokalen, säger Carina Olofsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Jazz som gränsar till pop

Nyheter Han är den sjungande jazzpianisten som är van vid utmaningar. Men "Perfect storm" blev annorlunda. – Att ha min sambo som producent var speciellt, säger Alexander Lövmark.söndag 21/1 16:00

Mäklaren: Havsutsikt slår fortfarande högst

Nyheter Göteborgs dyraste villa såldes i Hovås Havsnära läge, egen brygga och pool. Det är vad spekulanterna på de exklusivaste villorna i Hovås värdesätter mest, enligt fastighetsmäklaren Martin Hallgren på Bjurfors, som sålde det dyraste...lördag 20/1 7:10

Här är södra Göteborgs dyraste villor

Nyheter Prislappen för södra Göteborgs dyraste villa 2017 landade på 22,7 miljoner kronor. Adress: Järkholmsliden 20. Och precis som alla utom en på tio-i-topplistan med postadress Hovås. Här är hela listan.lördag 20/1 7:00

Trendbrottet: Dramatisk minskning av inbrotten i Göteborg

Nyheter Minskar nästan 30 procent Bostadsinbrotten i Göteborg har minskat mest i hela Sverige. Vilket är ett stort trendbrott sett till Stockholm.fredag 19/1 13:36

Premiärer och galor i galen Göteborgshelg

Nyheter Showtime, premiärer, nypremiärer, filmfestival för de yngsta, gala. Helgen är fullspäckad med tillfällen att förgylla tillvaron.fredag 19/1 11:40

Björn Skifs jubilerar med spelning i Göteborg

Nyheter "Första gången i Göteborg sov jag under scenen" Björn Skifs har hunnit fylla 70. Har firat på scen, med en omfattande box och med tv-program. Nu blir det också en arenaturné där Göteborg gästas i höst.torsdag 18/1 16:31

Ny vår för "Macken" när succén fortsätter i höst

Nyheter 100 föreställningar med "Macken" skulle räcka. Men publikens kärlek har förlängt uppsättningen. – Jag tror Claes Eriksson veknade när han kände den, säger Jan Rippe.torsdag 18/1 11:43

Vi är GBG

    Vi är GBG