Hoppfullt företag öppnar i Nya Hovås

Med en etablerad trampolinpark i Stockholm och en i Malmö öppnar nu företaget Bounce sin tredje anläggning i Nya Hovås.

  • Publicerad 11:21, 2 nov 2017

Redan i december ska den nya trampolinparken stå klar för öppning i Nya Hovås och i fredags samlades personer från hela Göteborg vid The House för att söka jobb på anläggningen. Två hoppfulla sökande var Othman Belal och hans bror Moni Eddin Belad.

– Vi flyttade från Syrien 2011 och där har jag länge egna mig åt parkour så därför tror jag det här jobbet skulle passa mig. Det här är det första jobbet jag söker i Sverige så jag är ganska nervös, säger Othman Belal.

Många personligheter

De sökande får samlas i en stor och tom lokal i väntan på att blir intervjuade av tidigare Bounce-medlemmar. Intervjuerna hålls både på engelska och svenska då spektrat av personer som söker tjänsterna är väldigt brett något som platschef Fredrik Kihlber ser som en styrka.

– Vi blir en väldigt blandad grupp med olika åldrar, olika erfarenheter och för många är det deras första jobb så det finns mycket vi kan lära av varandra. Vi begär inget CV utan vi vill hellre intervjua de sökande och få en känsla för vilka de är som personer. Har man jobbat med barn tidigare eller är duktig på parkour är det det meriterande med det är absolut inget måste, säger Fredrik Kihlber.

Han kom hem igen

Trots att Bounce är nytt för Göteborg och framförallt Nya Hovås så är Fredrik inte helt främmande för trakten.

– Jag är faktiskt uppväxt inte långt här ifrån i Skintebo så jag sprang och lekte mycket i skogarna här när jag var liten. Men mycket har förändrats sedan dess, när jag flyttade här ifrån hade Kodakhuset precis byggts klart, berättar Fredrik.

150 000 på ett år

Bounce kommer från början från Australien och är ett franchisingföretag som i dag har 12 anläggningar runt om i världen. År 2016 öppnades trampolinparken i Stockholm vilket blev en succé, i juni öppnade ytterligare en i Malmö och nu i december hoppas Fredrik att Bounce i Nya Hovås ska få ett lika varm mottagande.

– Bara under de första två månaderna i Stockholm hade vi hela 50 000 besökare och här räknar vi med runt 150 000 på ett år.

Trampolinparkerna är inte bara en arkivet för barn, Fredrik berättar att många använder det som träningsform vilket Othman Belals bror Moni Eddin Belad tänkte ta vara på om han får jobbet.

– Jag studerar här Göteborg vilket tar upp väldigt mycket av min tid och med det här jobbet kan jag kombinera jobb och gym, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Ljusare än någonsin på Jul på Liseberg

Nyheter Fem miljoner juleljus Hallå där Ebba Källeskog, pr-ansvarig på Liseberg som i dag öppnar för julsäsongen.fredag 17/11 13:49

EU-mötet en dyr historia för Simon

Nyheter EU-toppmötet slår hårt mot flera av Göteborgs företag. Simon Akyol är en av de företagare som förlorar stora summor pengar.fredag 17/11 13:10

Bildextra: Just nu vid EU-toppmötet

Nyheter Göteborg Direkt är på plats Göteborg Direkts fotograf Edvin Bergström fick uppdraget att fånga stämningen utanför EU-toppmötet. Här är några av hans bilder.fredag 17/11 12:53

Ann-Sofie Hermansson: "Har också varit utsatt"

Nyheter Metoo i Göteborgspolitiken Nu måste vi börja reagera och säga ifrån. Det säger Göteborgs högsta politiker, Ann-Sofie Hermansson (S), som berättar att hon själv utsatts för sexuella trakasserier.fredag 17/11 9:00

Metoo: Göteborgspolitiker vittnar om sexuella övergrepp

Nyheter "Okända män tar sig friheten att tafsa, förfölja och kränka" Våldtäkt, tafsande och kränkningar. Vittnesmål om sexuella övergrepp fortsätter att välla in i kölvattnet av #metoo och nu träder kvinnor fram i bransch efter bransch. Göteborg Direkt har frågat våra...fredag 17/11 8:54

Vi är GBG

    Vi är GBG