Göteborg

Pop, rock och slacker, för att inte tala om riktig rock n roll-saxofon och noggrant utvalda – men betydande – inslag av Jethro Tull-flöjter. Det kan publiken förvänta sig av Zimmer Grandioso om bandet själv får beskriva sin musik.

– I grunden spelar vi indierock, inspirerat av amerikansk 90-talsindie. Lättillgängliga låtar med mycket fokus på kul melodier, säger Hampus Högdahl, gitarrist och sångare.

LÄS ÄVEN: Skivbolaget: Musiker behöver gå samman

Flera låtskrivare

Influenser från Twin Peaks, The Magnetic Fields, Pavement och Springsteen kan skymta i musiken. Den yviga blandningen är resultatet av flera låtskrivare.

– Både jag, gitarristen Gustav Påhlsson och basisten Johan Reiman skriver och vi har alla lite olika influenser. Det är roligt för då låter inte allt jättelikt.

Bandet består även av trummisen August Johansson och sångaren Tobias Ringsten. Allihop har spelat musik länge i andra konstellationer. 

 Zimmer Grandioso.

Zimmer Grandioso.

Fanny Carlsson

"Famous chinese short stories"

Zimmer Grandioso uppstod av en önskan att starta något nytt och musikerna fann varandra genom vänner och bekanta för drygt ett år sedan.

Den första EP:n Zimmer Style II släpptes redan i september i fjol och följs upp med Zimmer Style IV i maj. Först ut är ett singelsläpp i mars med låten Famous chinese short stories.

I samband med EP:n i maj planerar bandet att arrangera en endagsfestival. Men mer om det när det närmar sig.

Hur är det att hitta scener att spela på i Göteborg i nuläget?

– Det märks att det är lite svårare efter pandemin för vissa krogar och barer som har haft livemusik. Men det finns fortfarande bra ställen om man vill spela, det är inte omöjligt att fixa en spelning här. 

Evig trend

Zimmer Grandioso är inte det första kill-indiepoprockbandet, aktuella med ny musik, som Mitt i Göteborg rapporterar om i år. Men det är inte så konstigt menar Hampus Högdahl.

– Det är alltid en trend bland killar att spela indierock.