inget för amatörer.Simning, löpning och paddling runt de tio bebodda öarna i Öckerö kommun, det är 10 Island race som nyligen arrangerades för första gången. Foto: Teddy Lathvenis /Wesur

Lyckad premiär för ö-utmaning

Arrangörerna bakom 10 Island race är nöjda efter premiärloppet och har fått blodad tand. – Vi är imponerade av hur mycket öborna engagerade sig, säger Dan Eliasson, en av arrangörerna. 

 Första upplagan av 10 Island Race på öarna i Öckerö kommun, avgjordes nyligen. En riktig utmaning där de 37 teamens uppgift var att i just team simma 1,5 kilometer, paddla 18 och springa 26 i en bana runt bland de tio bebodda öarna och med start och mål är i Hönö Klåva. Stundtals i ganska hård vind.
Inget för amatörer med andra ord?
– Nej, det är inte för alla, kan man väl säga. Det gäller att komma väl förberedd, det finns vissa risker, särskilt med simningen och man är sitt eget skyddsombud, det är värt att tänka på, säger Dan Eliasson, en av arrangörerna.
Med stort stöd från hela räddningstjänsten, med sjöambulans, akutbåt och jetskis som följde deltagarna och fanns till hands om någon kroknade var man väl rustade.
– Tack vare det vågade vi köra på, säger han.
Att öborna dessutom lotsade de tävlande, både land- och sjövägen, gjorde arrangemanget än mer lyckat.
Premiärracet har gett arrangörerna, som förutom Dan Eliasson består av Martin Persson och Pär Hallgren, blodad tand och redan nu hälsas nästa års lag välkomna.
Vad tar ni med er till nästa år?
– Vi hoppas alla som deltog är lika sugna som vi på 2014-års upplaga då tävlingen kommer att utökas med fler klasser och bli ännu bättre, större och minst lika trevlig. Dessutom hade vi tagit hjälp av erfarna multisportare, som det finns en del av på öarna, för att göra det så bra som möjligt. Vi får utvärdera om det finns något konkret att ändra på, säger Dan Eliasson. 
Segrade i herrklassen gjorde Anders Svensson och Rickard Brankell, i damklassen OS-kanotisterna Josefin Nordlöw och Anna Roger från Kungälv och i mixedklassen Ida Lindeblad och Patrik Mossberg.
10 Island race arrangeras i samarbete med Missing People.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG