Den långa väntan på ett beslut om Askims Bibliotek ska renoveras eller inte har tärt på personalen och förhindrat flera aktiviteter. Foto: Gabriel Tjulander

Oro i väntan på beslut om Askims bibliotek

En utdragen process kring frågan om Askims bibliotek ska renoveras eller inte har lett till inställda aktiviteter och osäkerhet samt stress bland personalen. Men nu kan äntligen ett svar vara på väg.

  • Publicerad 16:00, 30 okt 2017

Beslutet om huruvida Askims bibliotek ska byggas om eller inte har skjutits upp ända sedan april i år och först nu i november kan ett besked vara på gång. Och eftersom biblioteket plötsligt kan tvingas stänga då ett beslut om renovering kan fattas har man inte vågat boka några aktiviteter.

– Vi har inte kunna boka in program som vi annars haft kontinuerligt för barn och småbarnsföräldrar så vi har ju helt missat dem, säger en ur personalen på Askims bibliotek.

Oro och stress

Den långa väntan har inte bara försvårat planeringen för personalen utan även skapat en orolig arbetssituation på biblioteket.

– Det blir en känsla av osäkerhet och en form av stress när man inte vet vad som kommer att hända och var vi ska vara.

Hans Ahlqvist, säkerhets- och fastighetssamordnare i Askim-Frölunda-Högsbo, menar att det finns många anledningar till varför man skjutit på beslutet så länge.

– Det är beklagligt att det har dragit ut så här mycket på tiden men det är inte ovanligt att det tar tid när man ska försöka få till allt på bästa sätt och minimera kostnader. Och det är väldigt många inblandade, allt från fastighetsägare till arkitekter, säger Hans Ahlqvist.

Upprustning behövs

Men nu kan alltså ett beslut vara på väg, då frågan ska tas upp i stadsdelsnämnden i november. Personalen på Askims bibliotek hoppas att ombyggnationen blir av.

– Bibliotekets lokaler behöver verkligen rustas upp för att vi ska kunna bedriva en bra verksamhet här, säger en bibliotekarie till Göteborg Direkt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Ljusare än någonsin på Jul på Liseberg

Nyheter Fem miljoner juleljus Hallå där Ebba Källeskog, pr-ansvarig på Liseberg som i dag öppnar för julsäsongen.fredag 17/11 13:49

EU-mötet en dyr historia för Simon

Nyheter EU-toppmötet slår hårt mot flera av Göteborgs företag. Simon Akyol är en av de företagare som förlorar stora summor pengar.fredag 17/11 13:10

Bildextra: Just nu vid EU-toppmötet

Nyheter Göteborg Direkt är på plats Göteborg Direkts fotograf Edvin Bergström fick uppdraget att fånga stämningen utanför EU-toppmötet. Här är några av hans bilder.fredag 17/11 12:53

Ann-Sofie Hermansson: "Har också varit utsatt"

Nyheter Metoo i Göteborgspolitiken Nu måste vi börja reagera och säga ifrån. Det säger Göteborgs högsta politiker, Ann-Sofie Hermansson (S), som berättar att hon själv utsatts för sexuella trakasserier.fredag 17/11 9:00

Metoo: Göteborgspolitiker vittnar om sexuella övergrepp

Nyheter "Okända män tar sig friheten att tafsa, förfölja och kränka" Våldtäkt, tafsande och kränkningar. Vittnesmål om sexuella övergrepp fortsätter att välla in i kölvattnet av #metoo och nu träder kvinnor fram i bransch efter bransch. Göteborg Direkt har frågat våra...fredag 17/11 8:54

Vi är GBG

    Vi är GBG