Rätt val i livet

Han är pizzakillen som jobbat kvar i 38 år. Alexander "Alex" Tsimikas på Pizza Service i Kortedala värdesätter det enkla, i livet såväl som på pizzan.

År 1975 byggdes en tobaksaffär på Kalendergatan i Kortedala om till pizzeria, en av de första i Göteborg. Där började den då 16-åriga Alexander Tsimikas jobba extra efter skolan. Han fick tidigt lära sig konsten att baka pizza och så småningom tog han över som ägare.

– Hade någon sagt till mig då att jag skulle jobba kvar i 38 år skulle jag aldrig ha trott på det.

I Kortedala vet alla vem han är, Alex på pizzerian som serverat generationer av kunder.

– Vissa som kom hit första gången som barn kommer nu med sina egna familjer. Säger någon "hej det är Anders" i telefon vet jag precis vad han vill ha.

Magi i kylen

Alexander Tsimikas är ingen person som krånglar till saker i onödan. Namnet "Pizza Service" har hängt med sedan starten och flera av pizzasorterna går under namnen "A, B, C" eller "1, 2, 3".

– Det säger ju vad det handlar om: Pizza och service. Jag tycker man ska hålla det enkelt. Pommes frites och konstiga blandningar av kött, fågel och fetaost är inte min grej.

I kylen har han dock en ingrediens som han kallar "magi", nämligen en lagrad rökt ost tillverkad av släktingar i Grekland.

Vad är då hemligheten bakom en perfekt pizza?

– Grunden är det viktigaste: Först degen, sedan tomatsåsen, osten och sist de andra ingredienserna. Man ska hålla det enkelt och satsa på råvaror av hög kvalitet. Jag köper hellre in lite av den bästa sorten än massor av den billigaste. Det blir ändå bara att man slänger hälften.

Alexander Tsimikas

Ålder: 54

Bor: Kortedala

Född: I Grevena, norra Grekland

Yrke: Äger och driver Pizza Service i Kortedala där han jobbat i 38 år

Familj: Tre vuxna barn

Fritidsintressen: Promenader, fotboll och lite annat

Äter helst: Svensk husmanskost

Favoritpizza: Tomat, ost, champinjoner, mozzarella, lagrad riven ost och basilika.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Nu fortsätter Office 365 att rullas ut i staden

Nyheter Säkerhetsriskerna anses åtgärdade Införandet av Office 365 till kommunens anställda fortsätter nu. Arbetet pausades efter misstankar om att Microsoft kunde få tillgång till stadens känsliga uppgifter.söndag 22/10 17:53

Ordningsvakterna tillbaka i Bergsjön

Nyheter Nya rutiner för att öka säkerheten för ordningsvakter Misshandeln av en ordningsvakt på Rymdtorget i Bergsjön ledde till ett skyddsstopp för ett antal bevakningsföretag. Nu börjar vaktbolaget Cubsec arbeta i området igen med ökad bemanning och nya...fredag 20/10 18:00

Kommunal varnar för livsfarliga spårvagnar

Nyheter Oväntade väderproblemet - imma i förarhytten Fackförbundet Kommunal ifrågasätter trafiksäkerheten på den nya spårvagnsmodellen M32 efter att ett skyddsombud slagit larm om igenimmade rutor.fredag 20/10 13:57

500 barnpatienter flyttas från Frölunda specialistsjukhus

Nyheter Brist på ögonläkare Frölunda specialistsjukhus har inte lyckats rekrytera nya läkare med barnkompetens till sin ögonmottagning. Det innebär att omkring 500 barn nu i stället får hänvisas till andra sjukhus.fredag 20/10 13:46

Sjukskriven polis extraknäckte som busschaufför

Nyheter Fälls för bidragsbrott En polisman från Göteborg jobbade extra trots att han var sjukskriven och fick sjukpenning. Nu fälls han för bidragsbrott.fredag 20/10 9:57

Vi är GBG