Så påverkas skolor och kollektivtrafik av EU-toppmötet

Kollektivtrafiken kommer påverkas kraftigt av EU-toppmötet. Nu uppmanar Västtrafik om både tålamod inför förseningar och att resenärerna ska vara ute i god tid. Göteborgs skolor tar det säkra före det osäkra och stänger fredag 17 november.

  • Publicerad 16:15, 12 nov 2017

När EU-toppmötet arrangeras i Göteborg mellan den 15 och 17 november kommer trafiken och främst kollektivtrafiken påverkas. Framför allt kring Korsvägen och runt Eriksberg – det vill säga där EU-delegaterna ska bo respektive där mötet ska hållas.

Trafikomläggningar kommer förändra buss-, spårvagns- och färjetrafiken i Göteborg. Även färdtjänst och sjukresor påverkas.

– Vi drar inte in några linjer, men ett antal hållplatser dras in och en del turer tar andra vägar. Rådet till våra resenärer är att vara ute i god tid och att hålla sig uppdaterade via vår hemsida, säger Sven-Erik Holta, trafikplanerare på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Vid Gothia Towers är det Örgrytevägen, sträckan mellan Korsvägen och Fabriksgatan, som stängs av. Korsvägen kommer att vara öppen för trafik. Men kollektivtrafiken som stannar vid eller passerar hållplats Liseberg, som spårvagnslinje 5, får en ändrad sträckning.

Vid Eriksberg stängs Östra Eriksbergsgatan av. Hållplatserna Danaplatsen (för linje 16), Eriksbergstorget, Sörhallstorget och färjeläge Eriksberg dras in från och med onsdag morgon. Avspärrningarna hävs först under kvällen fredagen den 17 november.

Störst påverkan blir det den 17 november då mötet hålls och EU-delegaterna ska transporteras från Gothia Towers till Eriksbergshallen. Tillfälliga avstängningar görs då för att säkra delegaternas resväg. Vilka vägar det kommer bli avslöjar dock Polisen med kort varsel.

— Det kan bli rejält krångligt att ta sig fram. Vi kommer att ha informatörer och trafikledare ute vid berörda hållplatser för att hjälpa våra kunder och förare att ta sig fram så smärtfritt som möjligt, säger Sven-Erik Holta.

Den 16 och 17 november kommer även trafiken från och till Landvetter att påverkas starkt på grund av de eskorter som ska ske med tillresta delegater.
 

Trafik och skolor påverkas av EU-toppmötet

Mellan 15 och 17/11 påverkas trafiken och framför allt kollektivtrafiken.

Främst kring Gothia Towers vid Korsvägen och Eriksberg.

Avspärrningarna gäller från onsdag den 15 /11 07:00 till fredag den 17/11 15:00. Kring Eriksbergs först senare på kvällen 17/11.

Flera skolor – fristående som kommunala – påverkas. Förutom Angeredsgymnasiet är det ingen av de kommunala gymnasieskolorna som har ordinarie verksamhet den 17/11 med hänvisning till trafiksituationen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Två kvinnor anhållna för Eriksbomordet

Nyheter Försökte elda upp man på gångväg Tre personer, två kvinnor och en man, anhölls idag skäligen misstänkta för det brutala mordet på en man i Eriksbo för en månad sedan.tisdag 21/11 14:21

Bananpiren ny plats för mansfri festival

Nyheter Göteborg får sin första musikfestival med bara icke-män Den mansfria festivalen Statement kommer att ta plats på Bananpiren sista helgen i augusti. Festivalen är en reaktion på de sexuella övergrepp som har förekommit på andra musikfestivaler. "Det blir...tisdag 21/11 14:16

Kommunalrådet om årets (h)julklapp: Bra men dyrt

Nyheter Staden behöver lägga i en högre växel Elcykeln är årets julklapp. Nu hoppas stadens trafikkommunalråd att det få fler att cykla i staden. För just nu går det trögt.tisdag 21/11 11:42

Snart är julklappsvagnen (och båten!) tillbaka

Nyheter "Barn ska kunna få nya saker en gång om året" För tredje året i rad är det snart dags för Stadsmissionens julklappsvagn att trafikera Göteborg. I skärgården kommer en båt att kryssa mellan öarna för att samla ihop gåvor till barnfamiljer som...tisdag 21/11 9:04

Henrik vill bygga Göteborg vackrare

Nyheter Nya stadsbyggnadsdirektören börjar till våren Hallå där Henrik Kant, som blir ny stadsbyggnadsdirektör till våren när Agneta Hammer går i pension. Hur kommer vanliga göteborgare att märka av det tror du?måndag 20/11 18:00

Därför är Elisabeth och Ann-Christine hela Göteborgs hjältar

Nyheter Göteborgs Stads första Vardagshjältar har korats Nu står det klart vilka som får äran att motta det helt nya Vardagshjälte-priset i Göteborg. – När jag fick reda på att jag fått priset tänkte jag bara "yes", säger Ann-Christine Thunman.måndag 20/11 15:50

Julbord med snille, smak, influenser och historia

Nyheter De har gett Sverige i en lektion i den svenska matens historia. Nu ska Lotta Lundgren och Erik Haag visa göteborgarna hur de ska äta julbord – och varför det räcker med två snapsar.måndag 20/11 9:15

Gängforskare: Samverkan får inte bli målet

Nyheter Ny forskning från Göteborgs universitet I arbetet mot gängbildning i Sverige blir samverkan ibland lösning snarare än en modell. Det visar ny forskning från Göteborgs universitet.måndag 20/11 6:00

Vi är GBG