Göteborg

Det ser ut att bli glest med konserter i Göteborgs i sommar, inte minst på Ullevi som kommer att eka tom.

På Liseberg däremot är nu åtta artister klara för Stora scenen och det är spridda skurar – från rocklegenden Gene Simmons från ikoniska bandet Kiss till P3 Guld-prisade popundret Veronica Maggio och familjefavoriten Hooja som ger en av sina få spelningar utan åldersgräns.

Musikfenomenet Hooja från Norrbotten har sedan debuten 2021 tagit hela landet med (snö)storm.

Med skotermasker, pälsmössor, orangea fleecetröjor (glesbygdskavaj), dans och ett sound som de själva kallar "skogsdisco" har de lockat till sig en stor fanskara i alla åldrar, men inte minst bland de svenska barnfamiljerna där sommarplågan "Banan, melon, kiwi och citron" tagit fruktstunden till en ny nivå (även om låten egentligen handlar om barnförbjudna drinkar).

Årets artist i P3 Guld

Duon, som döljer sina identiteter bakom skotermaskerna, består av Hooja och producenten DJ Mårdhund. Tillsammans slog de igenom med singeln "Donkey Kong" 2021 och har sedan dess skördat stora framgångar med utsålda turnéer och publikhav på tiotusentals personer.

Förra året prisades de som Årets artist på P3 Guldgalan och nominerades samma år till Årets nykomling på Grammisgalan.

Den 13 juni kommer skogsfesten till Liseberg.

– Hooja är en vansinnigt rivig akt, det kommer bli en riktigt rolig fest som man inte vill missa, säger Johan Gummesson, områdeschef Liveunderhållning Liseberg.