Nyöppning. Nordiskt och säsongsbaserat blir kökets inriktning på Bifångst, som Pia Holmberg kommer att driva. Foto: Bifångst

Snart öppnar Göteborgs nya minirestaurang

Hyllade japanska restaurangen Hoze vid Stigbergsliden ska bli med bakficka. I april öppnar nya Bifångst i ett rum i lokalen och det blir troligtvis en av Göteborgs minsta restauranger: här finns plats för endast två personer.

  • Publicerad 11:30, 16 feb 2017

Rummet är kanske femton kvadrat och så kommer jag ju att vara där också och laga mat.

Det är kocken Pia Holmberg som ska driva Bifångst, en bakficka som man når genom Hozes lokaler.

Restaurangen, som troligtvis kvalar in som en av Göteborgs allra minsta, kommer bara att ha två platser.

– Rummet är kanske femton kvadrat och så kommer jag ju att vara där också och laga mat. Det här blir mer som att komma hem till något, som gäst har du all uppmärksamhet, säger hon.

Köket kommer att rikta in sig på nordiskt och säsongsbaserat. Minirestaurangens namn, Bifångst, är en anspelning på tanken om att låta så få råvaror som möjligt gå till spillo.

– Vårt mål är att ha så lite avfall som möjligt, helst inget alls. Namnet handlar om det, att använda allt och ta vara på det man får tag i, säger Pia Holmberg.

Just nu jobbar hon och José Cerdá, som driver Hoze, med att renovera lokalen. I början av april är det Bifångst-premiär och redan nu verkar ordet sprida sig bland Göteborgs matentusiaster.

– Vi har sett bokningarna för april och det är redan helt fullbokat utom två dagar. Det är jättekul att folk verkar uppskatta idén, säger hon.

Hitta hit!

Hoze och Bifångst hittar du på Stigbergsliden 17. 5 april öppnar bakfickan, förbokning gäller.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG