Attack mot HVB-hem. Tre helger i rad har ett HVB-hem i Kullavik utsatts för stenkastning. Foto: Mostphotos (arkivbild)

Stenkastare till attack mot HVB-hem i Kullavik

Under tre helger i rad har ett HVB-hem i Kullavik attackerats av personer som kastat sten mot boendet. Nu placerar kommunen ut vakter i området.

  • Publicerad 15:30, 2 nov 2017

Förra helgen blev den tredje i rad som ett HVB-hem i Kullavik utsattes för stenkastning. Under den senaste attacken krossades fyra rutor och en sten nådde ända in i lokalen, även bakrutan på en bil tillhörande boendet ska ha blivit krossad.

– Personalen på boende har agerat väldigt klokt och pratat med ungdomarna för att lugna dem men även personal är oroade över situationen, säger Ann Törnqvist, verksamhetschef på individ och familjeomsorg Kungsbacka kommun.

Vakter på plats

Som svar på händelserna de senaste tre helgerna har kommunen posterat vakter vid HVB-hemet för att upprätthålla säkerheten och alla tre incidenter har polisanmälts.

– Vi samarbetar nu med polisen och ett vaktbolag för att kunna säkerställa ungdomarnas och vår personals trygghet men också för att ge oss själva tid att arbeta fram en handlingsplan över hur vi ska gå vidare, säger Ann Törnqvist.

Okänt motiv

Förundersökningarna kring de två första attackerna lade polisen ned men arbeta nu med den tredje incidenten, dock har ingen än kunnat gripas för brotten.

– Det här HVB-hemmet har aldrig tidigare varit utsatt för något liknande och då ingen har gripits vet vi inte varför det sker nu, avslutar Ann Törnqvist.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Ljusare än någonsin på Jul på Liseberg

Nyheter Fem miljoner juleljus Hallå där Ebba Källeskog, pr-ansvarig på Liseberg som i dag öppnar för julsäsongen.fredag 17/11 13:49

EU-mötet en dyr historia för Simon

Nyheter EU-toppmötet slår hårt mot flera av Göteborgs företag. Simon Akyol är en av de företagare som förlorar stora summor pengar.fredag 17/11 13:10

Bildextra: Just nu vid EU-toppmötet

Nyheter Göteborg Direkt är på plats Göteborg Direkts fotograf Edvin Bergström fick uppdraget att fånga stämningen utanför EU-toppmötet. Här är några av hans bilder.fredag 17/11 12:53

Ann-Sofie Hermansson: "Har också varit utsatt"

Nyheter Metoo i Göteborgspolitiken Nu måste vi börja reagera och säga ifrån. Det säger Göteborgs högsta politiker, Ann-Sofie Hermansson (S), som berättar att hon själv utsatts för sexuella trakasserier.fredag 17/11 9:00

Metoo: Göteborgspolitiker vittnar om sexuella övergrepp

Nyheter "Okända män tar sig friheten att tafsa, förfölja och kränka" Våldtäkt, tafsande och kränkningar. Vittnesmål om sexuella övergrepp fortsätter att välla in i kölvattnet av #metoo och nu träder kvinnor fram i bransch efter bransch. Göteborg Direkt har frågat våra...fredag 17/11 8:54

Vi är GBG

    Vi är GBG