Rivning. Vattentornet i Sisjön ska nu rivas. Foto: Markus Andersson (arkivbild)

Urvattnad Sisjöprofil ska to(r)nas ned

Innan årsskiftet ska vattentornen i Sisjön och Nolered rivas, frågan har varit på agendan länge men först nu finns medlen för att genomföra rivningen.

  • Publicerad 09:10, 1 nov 2017

Vattentornet i Sisjön har inte varit i bruk sedan år 2002 och tornet i Nolered i Torslanda användes senast början av 90-talet. De togs ur drift då båda var i behov av stor åtgärder och sedan dess har planer på att riva dem varit upp men länge har man ansett att det varit för dyrt.

– Det har ständigt varit en avvägning om man skulle riva eller inte för vattentornen kräver ju underhållning så länge de står där trots att de inte används. Vi ville även vara säkra på att vi inte behövde dem innan vi tog beslutet, i vissa fall kan det vara bra att ha en reserv vi exempelvis strömavbrott, säger Tommy Ekblad enhetschef på kretslopp och vatten.

Rivs innan årsskiftet

Vattentornet i Sisjön har också under en längre tid tjänat som plats för flera antennoperatörer då det höga läget varit optimalt för antennerna.

– Det drog ju också in en liten summa pengar men nu har vi äntligen fått tillräckligt mycket i bjudet för att kunna genomför rivningen. Så vi har sagt upp samarbetet med antennoperatörerna och vi siktar på att tornet ska vara borta innan årsskiftet, säger Tommy Ekblad.

Många oseriösa idéer

Många har varit intresserade av att utnyttja det tomma tornet i Sisjön till något annat och kretslopp och vatten har fått ta emot förslag på alla möjliga användningsområden.

– Vi har tagit emot idéer på att göra om det till gymnastikhall och trampolinprak eller var det heter men inget av förslagen har varit så seriösa att de blivit verklighet och nu är rivningen beslutad, säger Tommy Ekblad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Ljusare än någonsin på Jul på Liseberg

Nyheter Fem miljoner juleljus Hallå där Ebba Källeskog, pr-ansvarig på Liseberg som i dag öppnar för julsäsongen.fredag 17/11 13:49

EU-mötet en dyr historia för Simon

Nyheter EU-toppmötet slår hårt mot flera av Göteborgs företag. Simon Akyol är en av de företagare som förlorar stora summor pengar.fredag 17/11 13:10

Bildextra: Just nu vid EU-toppmötet

Nyheter Göteborg Direkt är på plats Göteborg Direkts fotograf Edvin Bergström fick uppdraget att fånga stämningen utanför EU-toppmötet. Här är några av hans bilder.fredag 17/11 12:53

Ann-Sofie Hermansson: "Har också varit utsatt"

Nyheter Metoo i Göteborgspolitiken Nu måste vi börja reagera och säga ifrån. Det säger Göteborgs högsta politiker, Ann-Sofie Hermansson (S), som berättar att hon själv utsatts för sexuella trakasserier.fredag 17/11 9:00

Metoo: Göteborgspolitiker vittnar om sexuella övergrepp

Nyheter "Okända män tar sig friheten att tafsa, förfölja och kränka" Våldtäkt, tafsande och kränkningar. Vittnesmål om sexuella övergrepp fortsätter att välla in i kölvattnet av #metoo och nu träder kvinnor fram i bransch efter bransch. Göteborg Direkt har frågat våra...fredag 17/11 8:54

Vi är GBG

    Vi är GBG