Varning för hunden på Aftonstjärnan

I femton år har Anette Sevreus underhållit på Teater Aftonstjärnan på Lindholmen. Det firar hon genom en kärlekshistoria mellan en äldre kvinna och hund. Nu har den sorgliga komedin Varning för hunden urpremiär på Teater Aftonstjärnan.

  • Publicerad 11:37, 7 mar 2018

I Varning för hunden spelar Anette Sevreus Rosa som väntar på att bli borttransporterad till ett hem för obemedlade. Anettes parhäst Linda Hellström spelar Rosas hund Olav Gertel, som ska till ett hundhem.

– Varning för hunden rör sig mellan naturliga vardagssituationer och skruvad absurditet, säger Anette Sevreus och skrattar. Det finns en mening som fångar essensen: Om drömmar är tillräckligt starka kan de bli verklighet och hjälpa en att uthärda till nästa dag. Och nästa.

Ensemblen vill ge röst åt dem som sällan hörs själva. Det är ett återkommande tema på de pjäser de spelat på Teater Aftonstjärnan. Som Alice eller konsten att flytta en mamma; en uppsättning som efter sju säsonger nu ska spelas på Stadsteatern. Men det är för Teater Aftonstjärnan Hisingsbon Anette Sevreus hjärta slår extra hårt.  

– Aftonstjärnan betyder jättemycket för mig, säger hon.  Det är en speciell stämning här, jag får gåshud när jag säger det. Huset har en själ som jag bara känner mig hemma i. Jag älskar den här teatern.

Det är Anette Sevreus, Linda Hellström och Jonas Franke-Blom som gör jobbet på scenen i Varning för hunden. Jonas Franke-Blom har gjort musiken och framför den live samtidigt som han spelar flera biroller. Ensemblen lyckades bara klämma in tre speldatum i vår, mellan Carl-Einar Häckners föreställningar på Aftonstjärnan, men återkommer till hösten.

– Vi hoppas att den kommer kunna sälja den vidare sedan, som med Alice eller konsten att flytta en mamma, säger Anette Sevreus.

Varför ska man gå och se Varning för hunden?

– Handlingen går inte från a till ö, det är verkligheter som glider in i varandra, så den kräver mycket för att den lämnar mycket åt en att tänka själv. Men den ger också mycket tillbaka. Jag tror att det kommer att vara hög igenkänningsfaktor för alla som har varit med om att känna sig ensamma och att ha blivit svikna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Jahja Zeqiraj: "Jag kommer inte bli någon trafikpolitiker"

Nyheter Ansluter till Västlänkenkritiska Demokraterna På tisdagen släpptes en bomb i Göteborgs kommunpolitik: Henrik Munck, tidigare MP, och Jahja Zeqiraj (S) kandiderar för Demokraterna inför höstens val. Partiet har framför allt gjort sig kända för...tisdag 20/3 14:54

S-ledningen: "Zeqiraj fanns inte på listorna inför valet"

Nyheter Avhoppet väntat enligt Ann-Sofie Hermansson (S) För Ann-Sofie Hermansson (S) kom Jahja Zeqirajs besked om att han byter parti inte som någon överraskning. Enligt henne hade han blivit varse om att han inte står på partiets listor inför valet. "Jag...tisdag 20/3 12:21

Ed Sheeran släpper fler biljetter

Nyheter Hårt tryck till utsålda Ullevikonserterna Trycket efter fler biljetter till Ed Sheerans två utsålda konserter på Ullevi i sommar har varit hårt. Men nu kommer beskedet som fansen längtat efter – fler biljetter släpps i morgon.tisdag 20/3 10:07

Missnöjd S-topp byter parti – går till Demokraterna

Nyheter Jahja Zeqiraj: "Det har värkt fram" Socialdemokraten Jahja Zeqiraj byter parti och går över till Demokraterna. I dag kallar partiet till presskonferens för att tillkännage att även Henrik Munck, tidigare MP, ansluter.tisdag 20/3 8:51

Nya idén: Serviceplatser på stan för cykelmek

Nyheter Enklare teststationer föreslås Platser där man kan meka med cykeln står högt på cyklisternas önskelista. Göteborgsförslaget som föreslår allmänna servicestationer har fått grönt ljus av Trafiknämnden och nu föreslås enklare...tisdag 20/3 5:30

För djurens skull: Fjäderstopp i Göteborg inför påsk

Nyheter "Kan inte till 100 procent garantera djurskyddet" Påsken är snart här, men i år får barnen i Göteborgs skolor och och förskolor pyssla med annat än fjädrar. Från och med i år har kommunen slutat köpa in dem av djurskyddsskäl.måndag 19/3 13:21

Vi är GBG