Bygge på g. Det finns byggplaner på Gröna vallen, nu vänder sig flera klubbar i området mot att den ska byggas så att den fullstora konstgräsplanen minskas. Foto: Edvin Bergström

DEBATT: "Det sista staden behöver är fler fotbollsplaner"

Det finns nog med fotbollsplaner i Majorna, satsa på klättring, parkour, skridskor eller musik istället. Det viktiga är att det finns många alternativ, skriver signaturen Majjenmorgan efter vår artikel om bristen på fotbollsplaner i Majorna.

  • Publicerad 14:00, 18 nov 2017

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

LÄS MER: Orättvisa planfördelningen gör Majorna till förlorare

"Hhahaha.....fasen va roligt Majorna behöver fler fotbollsplaner! I anslutning till Sannaskolan finns: en ny stor, fin konstgräsplan i Sannabacken, en helt ny miniplan på skolgården, på Gröna vallen (ca 400 m bort) en enorm konstgräsplan och en mindre strax bredvid! Går man sen en liten bit bort så hittar man konstgräsplanerna vid Karl-Johanskolan och inte långt där ifrån ligger Majvallens planer! Allt som allt tusentals kvm! Min tanke är: om man endast erbjuder ett enda idrottsalternativ i barntäta Majorna är det inte konstigt att behovet av fotbollsplaner växer....men låt oss leka med tanken att alla i barn och unga (eller vuxna) inte gillar fotboll i Majorna, eller i Göteborg för den delen! Jag vet att det är en främmande och kanske lite otrevlig tanke för många i Glenn Strömbergs Göteborg?

Låt oss låtsas att några gillar klättring, parkour, åka skridskor eller repa med bandet i fritidshusets lokaler! Tänk om några barn och ungdomar skulle vara intresserade av terrängcykling eller skateboard, då skulle man kunna variera utbudet och öppna upp för ett bredare utbud av aktiviteter, då skulle ”behovet” av fler planer minska och kanske, kanske skulle det vara ett steg i att aktivera fler unga och därav jobba bort många av de problem som finns i stadsdelen? Nej, mitt förslag är: ta bort konstgräsplanen i Sannabacken och bygg en riktig ( och då menar jag riktig) skateboardpark för street och bowl så att Göteborg i likhet med Malmö kan producera skatebordåkare i världsklass! Go crazy med parkourgrejer i hela slänten upp mot Sannaskolans bamba, och res en asstor klättervägg och en sån där vacker ”boulder” och belys hela skiten för de mörka göteborgshöstarna! Sätt sen en replift i Sannabacken som kan användas av pulkaåkande barn på vintern (om det någon gång skulle snöa) och på sommarhalvåret kan den användas av downhill- och terrängcyklisterna som så klart har fått en "snejkig" bana ända från Sandarna och ner till big-jumpet i anslutning till skejtparken.....& när man ändå tänker utanför lådan, kan man sätta på kranen i plaskis i december så barnen kan åka skridskor tillsammans på fritiden!!!

Det sista staden behöver är fler fotbollsplaner....vi behöver aktivera alla våra barn och det gör man genom att erbjuda alternativ...många alternativ!!!" 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG