HYRESRÄTT. ”Dialogen med Hyresgästföreningen ger nog inte mycket av värde utan min erfarenhet är att detta sköts bäst av de boende”, anser insändarskribenten Ulf Granath. Foto: MOSTPHOTOS

DEBATT: "Detta sköts bäst av de boende"

I tidningen Göteborg Direkt kunde man nyligen läsa en artikel om att ”renovera utan hyreshöjning”. I en insändare ifrågasätter läsaren Ulf Granath Hyresgästföreningens tyngd i frågan.

  • Publicerad 10:34, 23 okt 2017

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Mycket intressant rubrik och en förväntansfull läsning. När man ser förhandlingschef Pedram Kouchakpour på en bild så ser man en blek, trött, uppgiven och sliten person. Vilket inte förvånar.

LÄS MER: Målet: Inga "renovräkningar"

Det är nog pinsamt att ett bostadsbolag har dessa radikala idéer. De boende i dessa fastigheter kan inte göra sig några stora förhoppningar att få hjälp av Hyresgästföreningen om så skulle behövas.

Man antyder att de boende skall ha inflytande och det är verkligen något nytt från denna organisation. Att organisationen skulle ha drivit på om noll kronor i påslag vid renovering. Det kan man fundera på. Det har varit mer intressant att diskutera bruksvärde, har man ansett från organisationen.

I slutet av artikeln uttalar sig VD Kicki Björklund att om alla av de berörda boende väljer ett noll-alternativ så vet man inte om det är ett realistiskt mål, med noll-alternativ.

Nu skall man alltså pröva hur de boende kommer att välja. Jag hoppas att de boende kommer att uppleva detta som något positivt och att det blir konstruktiva diskussioner mellan de boende och bostadsbolaget. Detta är en absolut framkomlig väg. Det är viktigt att komma ihåg vad som är standardhöjande eller normalt underhåll. Det tredje alternativet är tillval.

Dialogen med Hyresgästföreningen ger nog inte mycket av värde utan min erfarenhet är att detta sköts bäst av de boende. Detta har man erfarenhet från andra fastigheter som renoverats och som det också skrivits om i denna tidning, som resulterat i höga hyreshöjningar då Hyresgästföreningen varit inblandad. De boende skall istället ta initiativet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG