Foto: Wikipedia

DEBATT: "Förvisa inte Angered till ett utanförskap"

Kommunistiska Partiets Angeredsförening uppmanar i ett debattinlägg SDN Angered att dra tillbaka sparbetinget och istället kräva pengar från kommunfullmäktige.

  • Publicerad 15:11, 11 maj 2018

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

SVT Nyheter rapporterar i början av april om hur anmälningarna om barn som far illa ökar i Göteborg. Allra flest anmälningar görs i Angered.

Att orosanmälningarna har ökat och är särskilt många i Angered samt att många utredningar startats och behöver startas har varit känt för ansvariga politiker långt innan SVT:s av­slöjande. Hur kan samma politiker som känner till detta besluta om stora nedskärningar, framför allt inom IoFF och skola?

Vad är det för system politikerna värnar, när man med sådana nedskärningsbeslut blundar för behoven i sitt område?

Det duger inte att säga att det är svåra beslut och tungt att fatta dem. Det är inte politikerna som det är synd om i detta läget. Det är invånarna och barnen som blir drabbade av besluten, som betalar priset för att budgeten ska gå iland med sitt årliga sparkrav.

Det ringer ettriga varningsklockor i våra öron, när någon politiker säger att pengarna tyvärr är slut när de som bäst skulle behövts. Lika skrikande ringer varningsklockorna när andra politiker säger att det går bra för Sverige.

Vår varningstext är: Det behövs arbetarpolitik i Angered så väl som i Göteborg och resten av landet! Och till SDN Angered har vi den enträgna uppmaningen: Dra tillbaka sparbetinget. Kräv pengar från kommunfullmäktige. Visa att behoven finns och att det måste få kosta att inte förvisa en stadsdel i utanförskap! 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG