Korsvägen. En av de kommande arbetsplatserna. Foto: Wikimedia Commons

DEBATT: "Häftigt följa Västlänkens bygge från första parkett"

Ewa Hamberg svarar "Luttrad Göteborgare" och tycker tvärtom att det ska bli häftigt att följa bygget av Västlänken.

  • Publicerad 12:00, 6 maj 2018

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Svar till ”Luttrad Göteborgare”. Många partier var eniga i beslutet om Västsvenska paketet. Inte bara Vänstersidan. Åtta partier tog enigt beslutet tror jag. Och så många vänsterpartier finns inte här med parlamentarisk representation.

Ett himla liv har åstadkommits för att en tågtunnel ska byggas som vi är många som längtar efter. Jag såg att det ”bara skulle kosta 3-4 miljarder att stoppa projektet”. Tja, då kommer frågan – hur ska kommunen betala det?

Lägga ner Östra Sjukhuset? Minska stadens kollektivtrafik till hälften? Vem ska betala? Oj då! Kommunen ska betala. Inte regionen! Då lägger vi ner äldreboenden och stänger skolor ... hur har ni tänkt egentligen?

Tro inte att resterande pengar av totalkostnaden kommer staden tillgodo. De fiolerna är det nämligen andra som står för: Trafikverket, Hallands Region, Västra Götalands Region.

Nej! Jag ser fram mot Västlänken. Det är häftigt att följa bygget från första parkett!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG