Anna Johansson, ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg och riksdagsledamot. Foto: Lena Dahlström

DEBATT: "Jag vill se trygg välfärd utan vinstjakt"

Moderaterna och Sverigedemokraterna i Göteborg struntar i att svenska skattebetalares pengar går till stora vinstuttag istället för en bättre välfärd. Jag vill istället se ett starkare samhälle med en trygg välfärd utan vinstjakt. Det skriver Anna Johansson, ordförande för Socialdemokraterna i Göteborg i ett debattinlägg.

  • Publicerad 09:30, 21 aug 2018

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Göteborgarnas skattepengar ska gå till det de är avsedda för. Så ser det inte ut idag. Nu gör välfärdskoncerner vinst på att ha lägre bemanning, otryggare anställningar och sämre löner. Vi har idag ett marknadsliberalt skolsystem som inget annat land i världen har velat pröva.

Men istället för att stå på folkets sida har M och SD lierat sig med välfärdskapitalisterna. Deras politik innebär nedskärningar, privatiseringar, mer av marknadslösningar och fortsatt vinstjakt.

Till skillnad från SD och M i Göteborg tror vi Socialdemokrater inte att det går att jämföra skolan med en korvkiosk. Det är dags att göra upp med den naiva synen på avregleringar och konkurrens inom välfärden som Moderaterna stått för i decennier och som SD nu köpt rakt av. Välfärden är inte en marknad. Skolan ska vara en bildningsinstitution. Äldreomsorgen ska vara trygg för alla. Vården ska vara jämlik i hela landet.

Vi socialdemokrater vill fortsätta utbilda och anställa fler undersköterskor, sjuksköterskor och läkare i Göteborg, så vårdköerna kan kortas. Och fler lärare, så att eleverna lär sig mer. Så vill vi bygga ett starkare samhälle och ett tryggare Göteborg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG