Foto: Wikimedia Commons

DEBATT: Klart och tydligt varför Västlänken byggs

Insändarskribenten Jesper Hallén ser många fördelar med Västlänken och ger Lena Malm Lena Malm (S) rätt på alla punkter.

  • Publicerad 12:00, 17 mar 2018

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Läs också: Makt är viktigare än att värna om stadens bästa

Läs också: Därför behövs en genomgående järnväg i Göteborg

Läs också: Vad ska man skylla på när det gäller Västlänken?

När staden växer ökar ju mängden trafik till och inom staden. Alltså underlättar Västlänken att få reseströmmarna att flyta på bättre eftersom den avlastar Centralstationen som är en säckstation. Dessutom sprider det ut resenärer på fler platser så att trängseln i lokaltrafiken blir mindre vilket gynnar alla, även oss som bor inne i Göteborg.

Det är inte enklare att åka spårvagn om man reser med tåg, men det underlättar om man kan byta från tåg till exempelvis spårvagn på fler ställen än idag.

Sist men inte minst kan det minska bilanvändandet och trängseln på våra vägar i och omkring Göteborg. Det hela medför att det blir smidigare att ta sig till och från jobb och studier med tåg istället för till exempel bil om man reser från utanför staden. För att Göteborg ska fortsätta vara attraktivt för människor, företag och studenter är det viktigt att infrastrukturen fungerar väl och växer i samma takt som resten av staden.

Lena Malm redogör klart och tydligt varför Västlänken byggs och vilka som står bakom beslutet. Anklagelsen om att det skulle handla om makt slår hon också hål på.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG