Kommunikatörer är ett göteborgsproblem tycker insändarskribenten. Foto: Mostphotos

DEBATT: "Kommunikatörer är ett internt problem i Göteborg"

Jan Bramfors ställer frågan "Hur många kommunikatörer behöver Göteborg?" och pekar på det styrdokument som kommunen har att rätta sig efter när det gäller hur de bemöter sina medborgare.

  • Publicerad 12:44, 20 apr 2018

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Har följt SVT Nyheter Västs uppmärksamhet och granskning av Göteborg Stads kommunikatörer, 236 stycken. Hur många kommunikatörer behöver Göteborg?

Inte någon har nämnt, varken politiker eller insändare, att Göteborg Stad faktiskt har ett styrdokument för hur förvaltningar, bolag, förtroendevalda skall bemöta oss medborgare. ”Information och kommunikation är en grundförutsättning för att göteborgarna ska kunna ta tillvara sina demokratiska rättigheter och använda, påverka och utveckla kommunens tjänster.”

Varje förvaltning och bolag ansvarar för att policyn efterlevs. Kommunen har enligt lag skyldighet att tillhandahålla information. Men vad som saknas är information. Till vilken instans vi medborgare skall vända oss till när vi vill framför klagomål om hur vi blir bemötta eller överhuvudtaget inte fått eller får några svar från berörda. Det handlar om ett lagbrott som framgår av styrdokumentet.

Att som Göteborg Stads kommunikationsdirektör hänvisa oss med våra klagomål till JO avvisas av JO, det är ett internt problem för Göteborg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG