Nedåt. Hur mycket kommer kommunalskatten att öka på grund av misskötseln av Göteborg de senaste åren? Det undrar signaturen ”Sigge”. Foto: foto: mostphotos

DEBATT: "Kostsam misskötsel av Göteborg"

Debattören "Sigge" räknar upp en rad exempel på vad han ser som misskötsel av Göteborg och manar till eftertanke inför valet.

  • Publicerad 16:00, 14 apr 2018

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Om man tittar tillbaka några år ser man ett skrämmande resultat av felsatsningar som politikerna i Göteborg gjort och som har kostat och kostar skattebetalarna stora belopp, pengar som skulle kunna läggas på bättre saker.

Västlänken kostar oss redan pengar och det till liten eller ingen nytta. Det finns bättre och billigare alternativ.

Konstprojektet på Station Korsvägen som skall vara en människa som går runt till en kostnad motsvarande sju miljoner kronor! 

Vindkraftverk i Hakefjorden. Blev slutligen stoppat men kostade kommunen flera miljoner kronor i förberedelsekostnader.

Gobi-gas. Ett projekt som kostade 1,7 miljarder kronor innan det blev stoppat.

Plaskdammen på avenyn. Ingen vet hur detta projekt kom till men det vi vet är att det kostade 38 miljoner kronor. Sedan placerades vakter där till ytterligare kostnader, så stäng kranen.

Linbana från Järntorget. Har ännu inte påbörjats men kostar redan pengar. Hur många vill, eller kommer att våga åka när det blåser?

Sedan finns det också ett en hel rad av kostsamma skandaler i kommunens regi: Resor till Cannes som snarare var semester. Det planerade kamelcentret i Angered. Bilservice i kommunens verkstad på Ringön som nyttjades av kommunanställdas släktingar till låga priser. Intraservice omdiskuterade resor till bland annat USA som slutligen avslöjades som semester och fusk…

Detta är blott några av alla de felsatsningar och skandaler som kostar skattebetalarna pengar, pengar som verkligen behövs på annat håll, inte minst i skolan, äldrevård och sjukvård. Och allt det här är uppenbara saker som kommunpolitikerna missar.

Hur mycket kommer kommunalskatten att öka på grund av den här misskötseln?

Tänk på detta när ni röstar i höst, tänk om och avsätt de rödgröna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG