Foto: Wikimedia Commons

DEBATT: Låt oss begrava Göteborgsandan en gång för alla

Insändarskribenten Åsa Sernebrink tycker inte att demokratin fungerar som det är tänkt och kommer att rösta på ett parti som är mot Västlänken.

  • Publicerad 12:10, 17 mar 2018

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Läs också: Makt är viktigare än att värna om stadens bästa

Läs också: Därför behövs en genomgående järnväg i Göteborg

Läs också: Vad ska man skylla på när det gäller Västlänken?

Den folkrörelse som vuxit fram mot Västlänken och mot politikernas osunda och slösaktiga hantering av våra gemensamma medel, samt den nonchalans Göteborgspolitiker visar sina väljare – över alla partifärger – är ett tydligt bevis på att demokratin inte längre fungerar som den är tänkt och att väljarna rent ut sagt fått nog.

Att mena att vi har en representativ demokrati, när alla de ledande partierna driver frågan om Västsvenska paketet tillsammans och därmed skriver under på Västlänken, visar att demokratin inte längre är representativ.

När medborgarinitiativ såsom folkomröstningar motarbetas, förminskas och sedan förpassas till papperskorgen så är demokratin illa ute.

Den 9 september kommer jag att aktivt rösta på ett parti som är mot Västlänken och därmed för göteborgarna. Det är det enda demokratiska medel som finns kvar, och jag hoppas att vi är många som resonerar likadant.

Låt oss begrava Göteborgsandan en gång för alla, för politikerna har, som det ser ut, inga planer på att börja lyssna på sina väljare, så låt oss välja de som gör det.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG