Subventionera mera. Resenärsforum önskar både pensionärsrabatter och sommarkort på spårvagnar och bussar. Foto: Eddie Löthman

DEBATT: Locka nya resenärer i sommar

Christer Wilhelmsson på Resenärsforum ifrågasätter varför Västtrafik - likt andra länsbolag - inte inför sommarkort i kollektivtrafiken.

  • Publicerad 15:00, 4 mar 2018

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Flera resenärsvänliga länsbolag, bland annat Hallandstrafiken, Skånetrafiken och Blekingetrafiken, erbjuder ett sommarkort till mycket fördelaktiga priser. De har blivit mycket populära.

Här har länsbolagen möjlighet att marknadsföra kollektivresandet för dem som i normala fall inte reser kollektivt och på så vis kan locka nya resenärer.

Varför har inte Västtrafik infört ett liknande kort? Under flera år har önskemål om detta vid upprepade tillfällen framförts av många resenärer!

Inga svar har hittills givits och det är anmärkningsvärt!

Västtrafiks område täcker ett stort län som omfattar bland annat storstad, skärgård, glesbygd samt en mängd sevärdheter. Dessutom har det ett geografiskt bra läge. Göteborg är lätt att nå och där finns resmöjligheter åt alla håll i Västsverige.

Dessutom händer det mycket i Göteborg som lockar många och som helst inte vill ta bilen dit.

Vi är säkra på att även företrädare för turismnäringen ställer sig mycket positiva till detta förslag och att många resenärer skulle uppskatta ett sådant kort.

Inte minst de utan bil och de som föredrar den mindre stressen som kollektivtrafiken i regel innebär.

Inför således snarast ett sommarkort! Vad skulle kunna hindra detta?

I ett flertal länder i Europa och län i Sverige finns också sedan länge pensionärsrabatter.

Detta borde snarast också med fördel kunna införas i hela Västtrafiks upptagningsområde. Detta har vi tidigare flera gånger framfört önskemål om men ännu inte fått svar på!

Helt klart är att förslagen kommer att locka fler vana och många nya resenärer att resa kollektivt samt att de på sommaren ges ökade möjligheter att upptäcka och utforska nya delar av vårt fantastiska län.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG