Visionsbild. Station Korsvägen. ”Varför stoppar inte politikerna denna cirkus?” undrar debattören. Foto: White Arkitekter

DEBATT: Makt är viktigare än att värna om stadens bästa

Signaturen "Hisings-Bo" frågar sig i en debattartikel om det är viktigare att visa makt än att värna om Göteborg?

  • Publicerad 09:15, 5 mar 2018

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Varför stoppar inte politikerna denna provocerande cirkus?

Vilken färg är det egentligen på Västlänksprojektet? Jag skulle vilja påstå att det är på gulblink.

En övervägande del av göteborgarna vill inte ha Västlänken och hoppas att det skall slå över på rött.

Många är pålästa och har förstått hur fel Västlänken är och skänker frivilligt pengar till skonagoteborg.nu för att få hjälp av jurister att stoppa denna gökunge.

På andra sidan har vi huvudsakligen politikerna som använder våra skattepengar för att till varje pris mot allt förnuft få det att slå över till grönt.

Hur denna ”kamp” slutar är det ingen som vet. Det kan dröja ett eller förmodligen många år då det troligen kommer att drivas ända till högsta instansen, Europadomstolen.

Vad händer under tiden? Förberedande arbeten med bland annat skövlande av träd fortsätter i oförminskad takt, senast vid Linneplatsen. Arbeten som kostar pengar, förstör vår stad och inte går att reparera i efterskott.

Varför stoppar inte politikerna denna provocerande cirkus? Är det för att straffa medborgarna som demonstrerar och inte står med mössan i handen och niger och bockar utanför Kronhuset vid mötena vid kommunfullmäktige?

Är det viktigare att visa makt än att värna om Göteborg?

Är det sådana politiker vi ska rösta på om sju månader?

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG