Vinnare. I Västlänkens konsttävling: Rainbow Snake på Haga station och Eternal Employment på stationen på Kors­vägen. Foto: foto: Trafikverket/ Statens konstråd

Debatt: Om konstig konst på stationer

Insändarskribenterna Sigge och Karin Alfredsson reagerar båda två på den planerade konstutsmyckningen på de eventuella Västlänksstationerna i Haga och under Korsvägen.

  • Publicerad 14:00, 14 nov 2017

Har precis läst om det senast tok-projektet i Göteborg, konst på tänkta stationer i Haga och Korsvägen. Nu är man igång att skapa ”konst” för stationer till Västlänken 10 år innan det eventuellt kan bli aktuellt. Projektet i sin helhet är ju inte godkänt av mark- och miljödomstolen. så varför denna brådska?

Ett av ”konstverken” skall vara en ­levande människa som skall vandra omkring på stationen vid Korsvägen. Kan detta förslag vara likt det som en kvinnlig ”konstnär” utförde på en bro i Stockholm genom att fejka ett självmords­försök för att väcka uppmärksamhet? Skall personen som är ”konstverket” vid Korsvägen lura folk att tro att hen skall hoppa framför tåget?

Och för detta skall göteborgarna ­betala lön, cirka 30 miljoner kronor, utöver de eventuella kostnaderna för att bygga stationerna eftersom det inte ­ingår i trafikverkets budget på 20 miljarder i 2009 årsvärde vilket idag är det dubbla.

Har politikerna inget vett att sätta ned foten?

Sigge

Den person som skall vistas på perrongen, hur ser dennes villkor ut? Kommer den personen att dokumenteras till ­eftervärlden och vad händer om hen blir sjuk av att gå på perrongen?

Varför skall reptilen vara i Haga och inte vid Korsvägen nära Universeum och borde inte den levande personen vara
i Haga och liva upp den stationen i och med att det är rätt öde där? Liksom, spexa lite för prästen i Hagakyrkan och studenterna från Ale som kommer gå på Handels?

Karin Alfredsson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG