Foto: Mostphotos

Debatt: Politisk konkurs i Västra Götalandsregionen

Färre politiker är Per Lindström från Medborgerlig Samlings lösning på vårdkrisen i Västra Götalandsregionen.

  • Publicerad 10:48, 28 jun 2018

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Regionfullmäktige har sammanträtt för sista gången före valet med ett konstaterande från den styrande blå-gröna ledningen att de inte klarat av uppdraget. Johnny Magnusson menar att det är politikerna som är orsaken till krisen i Västra Götaland - dessa 1 100 personer som är satta att styra över vården. För att använda Magnussons egna ord ”Vi har inte gått i mål” och det kan jag och säkert många med mig hålla med om.

Enligt Jonas Andersson (L) har regionen tillskjutit 6500 miljoner till sjukhusen de senaste åren och han menar att det inte är pengar som saknas. Köerna till vården beror enligt Andersson på för låg produktivitet. Andersson fortsätter att konstatera att politikerna kväver vården genom att de skapat en byråkrati som har blivit övermäktig. Sent ska syndaren vakna som ordspråket lyder.

Som kandidat till regionfullmäktige för Medborgerlig Samling är det tacksamt att de styrande i regionen bekräftar att MED:s politik är den rätta för att åtgärda problemen i vården.

Medborgerlig Samling vill minska antalet politiker i regionfullmäktige med 48 stycken vilket reducerar antalet till 101 stycken vilket det är minsta antalet som lagstiftningen kräver. Det förefaller helt meningslöst att ha 149 politiker som misslyckas, bättre då om det bara är 101 som misslyckas med sitt uppdrag. Det där var förstås lite raljant och alla politikerna kan förstås inte skyllas för allt som gått fel denna mandatperiod.

Utöver denna minskning i regionfullmäktige av politiker som misslyckas vill Medborgerlig Samling minska antalet politiker i regionen som helhet. Av de 1100 politikerna vill vi avveckla en tredjedel under den kommande mandatperioden.

Vi tror helt enkelt på att ju färre politiker som lägger sig i hur vården bedrivs, desto bättre fungerar den. Jämför med ett annat yrke till exempel en rörmokare, skulle arbetet bli bättre eller sämre utfört om rörmokaren hade en politiker som la sig i allt?

Jag tror inte det och jag tror inte du tycker det heller. Rösta på Medborgerlig Samling i höstens så hjälp vi åt att rensa bort lite misslyckade politiker.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11