PÅ PLATS. Biblioteket får vara kvar i sina nuvarande lokaler. Men sparkravet på tre miljoner kronor från stadsdelens politiker ligger kvar vilket kommer innebära nedskärningar i personalen och mindre lokaler. Foto: foto: Tobias Holmgren

DEBATT: "Rädda biblioteket i Kortedala!"

Håkan Lundqvist från kommunistiska partiet undrar varför de rödgröna väljer att skära i ett utsatt område.

  • Publicerad 15:00, 28 apr 2018

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Kortedala bibliotek står inför en dryg halvering av verksamheten efter beslut av den rödgröna majoriteten.

Kortedala bibliotek står inför en dryg halvering av verksamheten efter beslut av den rödgröna majoriteten.

Efter en namninsamling som undertecknades av 4100 namn och stora protester på SDN-mötet den 16 januari backade de rödgröna på sitt eget förslag att flytta biblioteket till Gärdsåsskolan. En delseger för opinionen men den stora nedskärningen på 3 miljoner kronor ligger kvar som ett mörkt moln över verksamheten.

Lena Landen Ohlsson (S) och vice ordf i SDN-öster säger i nr 15 av Göteborg Direkt: ”Jag är glad att det blir kvar för det är så förknippat med torget. Jag hoppas också kunna behålla så mycket som möjligt, till exempel läxhjälp, så att det ska kunna bli bra. Men det är klart att det blir konsekvenser när man skär ned.”

Lena Landen Ohlsson (S) var själv med och föreslog flytt av biblioteket till Gärdsåsskolan och beslutade om nedskärningen på 3 miljoner kronor som kommer att drabba bibliotekets besökare mycket dramatiskt. Att då påstå att hon hoppas kunna behålla så mycket som möjligt av biblioteket blir inte trovärdigt. En dryg halvering av personal och budget går inte obemärkt förbi.

Frågan som bör ställas till S,V och Mp är Varför skär ni ned i ett utsatt område?

Inga nedskärningar av nuvarande verksamhet. Behovet av Kortedala bibliotek är oerhört stort.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG

    Vi är GBG