Per Lindström från Medborgerlig samling kritiserar både Miljöpartiets politiker och deras politik. Foto: Privat/Fredrik Hjerling

DEBATT: "Sopa framför egen dörr först MP"

Miljöpartiets politik är ineffektiv och kostsam för skattebetalarna och dubbelmoralen hos partiet är vanligt förekommande, menar debattören Per Lindström från Medborgerlig samling.

  • Publicerad 12:05, 13 jul 2018

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Miljöpartiet säger sig värna om miljön men hur vore det om de började med att sopa framför egen dörr först. Föga förvånande kunde vi häromdagen läsa om hur Isabella Lövins make åker omkring i en dieselpickup med stor V8-motor som släpper ut mängder med föroreningar. Ställd mot väggen för detta fick vi ett antal ursäkter och undanflykter av Lövin. Lövins make behöver pickupen för att han kör omkring med tunga stenar och pickupen körs bara 300 mil per år har vi nu fått veta.

Nu är inte Lövin något unikum när det gäller miljöförstöring och dubbelmoral. Hennes partikollega Peter Eriksson är inte speciellt mycket bättre som åker omkring i en bil som släpper ut drygt dubbelt så mycket som den nivå som Miljöpartiet tvingat på svenska folket.

Förutom att Miljöpartiets politik är ineffektiv, kostsam för skattebetalarna och till och med bidrar till en ökad miljöförstöring är dubbelmoralen hos Miljöpartister vanligt förekommande. En annan framträdande miljöförstörare i partiet är Gustav Fridolin som tar flyget från Bromma till Arlanda, en sträcka på 3 mil(!).

Det bästa för miljön är att Miljöpartiet åker ur riksdagen i höst till förmån för en riktig miljöpolitik som främjar en bättre miljö genom teknisk utveckling istället. Att leva i utopi som miljöpartister gör och tro att sol och vindkraft ska kunna svara för all elförsörjning förutom den som vattenkraften ger passar inte i Sveriges riksdag. Vi behöver en miljöpolitik som säkrar elförsörjning samtidigt som vi värnar om miljön.

Generation fyra av kärnkraftverk kan säkra vår elförsörjning och ge industrin billig, ren och pålitlig tillgång till elenergi. Det bästa med den nya kärnteknologin är att vi kan återanvända det utbrända bränslet från de nuvarande kärnkraftverken och halveringstiden på det slutliga avfallet minskar från 100 000 år till 1000 år.

Det finns mycket vi behöver göra när det gäller miljön men att bedriva symbolpolitik likt Miljöpartiet löser inga problem utan riskerar istället att förstöra möjligheterna till förbättringar. Ett livskraftigt näringsliv är en förutsättning för att vi ska har resurser till att bedriva miljöpolitik.

Medborgerlig Samling står för en grön liberalkonservatism, en utvecklings- och teknikvänlig miljöpolitik som lever i samspel med marknaden, inte som dess motsats. Du som vill ha det bästa av två världar, en bra miljöpolitik som ger marknaden möjlighet att skapa de resurser vi behöver för att bedriva effektiv miljöpolitik, rösta på MED i höstens val.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Han tar över som konstnärlig ledare på Backa teater

Göteborgare, skådespelare och regissör Han har spelat teater som både praktikant och anställd skådespelare på Backa teater. Nu återvänder göteborgaren Lars Melin dit som konstnärlig ledare.söndag 28/6 16:10

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Jernberg: "Hur kan krisen bli en möjlighet?"

Retorik. Kriser kan öppna upp för reflektion och eftertanke. Det ger oss en möjlighet att fundera över hur vi vill fortsätta med våra liv. onsdag 10/6 16:20

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11