Gärdsås torg i Bergjön Foto: Wikimedia Commons

Debatt: Stadsdelen driver människor till kriminalitet

Många läsare har reagerat på Göteborg Direkts nyhet om att Individ och familjeomsorgen i östra Göteborg måste spara 40 miljoner kronor under 2018. En av dem är signaturen Linda Glad

  • Publicerad 09:10, 5 feb 2018

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Med anledning av artikeln om att sektorn för Individ- och familjeomsorg samt funktionshinder i Östra Göteborg ska spara 40 miljoner kronor 2018.

Det låter helt fruktansvärt att människor som har rätt till socialbidrag och boende inte ska få det längre för att man hittills, enligt de styrandes egna ord, har varit ”generös”med det. Det är ren och skär lögn och omänskligt för de som drabbas. Ni har väl förhoppningsvis hållit er till de riktlinjer som finns och inte utnyttjat er makt och gett folk bidrag som de inte ska få?

Om syftet är att driva människor till prostitution och kriminalitet för att kunna försörja sig så låter det som en perfekt plan, men det borde ni kunna räkna ut att det inte gynnar stadsdelen.

Troligen känner ni ingen själv som lever på det sättet och därför bryr ni er inte. Det är verkligen äckligt att försöka fösa in dessa människor i åtgärdsprogram för att spara pengar, det kostar nämligen också, oftast mycket mer, men stadsdelen ser inte sitt eget ansvar och vill att någon annan tar hand om deras jobb.

Lösningen borde inte vara att snåla på sina invånare, det kommer endast leda till misär och elände. Lösningen borde istället vara att politiker som inte kan sköta sina jobb, också blir av med desamma.

Inte kul att som invånare att vara beroende av vilka klåpare det nu är som sitter och inte kan räkna ut enkel matematik.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG