eftersatt. Hissanläggningen har inte besiktigats på snart två år. Foto: Edvin Bergström

DEBATT: Struntar trafikkontoret i ansvar om hissen?

Björn Bjerregaard, boende i Hammarkullen, reagerade starkt på Göteborg Direkts artiklar om den undermåliga gondolhissen i Hammarkullen. Nu riktar han en rad frågor som han vill ha svar på till trafikkontoret.

  • Publicerad 15:00, 3 mar 2018

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Läs också: Skräcken: Skar sönder sig på obesiktigad hiss

Läs också: Trafikkontoret: Hissen ska rustas upp till våren

Bra att ni tar upp hissen i Hammarkullen som trafikkontoret negligerat i många år trots att man ringer och tjatar på dem.

Jag skickade jag följande till trafikkontoret.

De har inte haft tid att svara än. Vi får väl se om de gör det.

”Efter att jag läst i GöteborgDirekt om olyckan vid den eftersatta hissen i stationen i Hammarkullen så påminns man om alla gånger vi åkt rulltrappa med barnvagn och/eller hund på grund av att hissen inte fungerat eller helt enkelt för att man inte vågat använda denna obesiktigade, samt av underhåll eftersatta, hiss. Mina frågor som jag vill ha svar på är följande:

1) Varför är inte hissen besiktad? Att besiktningsutföraren inte kommit in i apparatrummet den 15 november 2017 på grund av att beställaren inte sett till att det var möjligt är ingen acceptabel anledning.

2) Varför är hissen fortfarande in besiktigad? Struntar trafikkontoret i sitt ansvar?

3) Mickael Rockström på trafikkontoret påstår i GöteborgDirekt att ”det är inget fel på säkerheten”. Hur vet han det om hissen inte är besiktad?

4) I artikeln i GöteborgDirekt så påtalar trafikkontoret att det är dyrt att sköta underhållet i Hammarkullens spårvagnsstation.

Är detta anledningen till att trafikkontorets struntar i säkerheten för stationens användare och därmed inte utför besiktning samt nödvändigt underhåll?

Vilka andra av trafikkontorets ansvar i Göteborg negligerar man på samma sätt och med detta argument?”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG