Skräpigt värre. ”Alla måste ta hand om sitt eget skräp, och de som inte gör det måste skärpa sig och lära sig bättre.” Foto: privat

DEBATT: Ta hand om våra grönområden

Signaturen "Orolig" manar till eftertanke kring nedskräpning i naturen och vädjar att vi tillsammans ska ta hand om våra grönområden.

  • Publicerad 12:00, 10 mar 2018

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Om föräldrarna beter sig på det sättet, tycker barn att det är okej att göra detsamma.

Läs också: Martin fick nog av sopkaoset i Torslanda

Jag bor i Biskopsgården på norra Hisingen. Precis utanför min bostad finns ett stort grönområde med lekplatser, grillplats och mycket plats att träna och promenera. Men sedan skräpet samlades utanför byggnaderna i stora behållare hände en sak – nu hittar du skräp överallt!

För det första anser jag att det är farligt att ha skräp utspritt i boendemiljön eftersom det kan locka råttor och andra skadedjur, och det kan vara farligt för alla som bor där, inte minst för alla barn som leker i parken.

För det andra tycker jag att människor som bor här är rent outbildade. Alla måste ta hand om sitt eget skräp, och de som inte gör det måste skärpa sig och lära sig bättre.

Jag ser att barn kastar burkar och påsar med mat på marken och föräldrarna säger ingenting. Inte undra på, de gör ju samma sak: kastar burkar, glasflaskor och cigaretter på marken.

Barn lär sig gott beteende att observera föräldrarna. Om föräldrarna beter sig på det sättet, tycker barn att det är okej att göra detsamma. De kommer att glömma allt de har lärt sig i skolan men aldrig de dåliga sakerna som de såg sina föräldrar göra.

Slutligen vill jag säga att vi som bor här, och även människor på andra platser i stan som agerar likadant, måste göra något och ändra situationen så snart som möjligt.

Vi kommer att leva på en säkrare och renare plats och naturen kommer att tacka oss.

Det är i våra händer att ändra det. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG