Förbud? Är det rätt väg att gå, att förbjuda människor att be om överlevnad, undrar insändarskribenten. Foto: mostphotos

Debatt: "Tankar om tiggeriförbud och det fattiga Sverige"

Om svenska pensionärer tvingas tigga på gatorna, ska vi förbjuda dem också? Ålderdomen är något de flesta möter, och sjukdom och arbetslöshet kan hända den bäste i de osäkra anställningarnas värld. Det skriver artikelförfattaren.

  • Publicerad 13:27, 11 apr 2022

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Det finns det olika sätt att utrota människor.

Läser att det är på tapeten igen, att förbjuda människor att be om överlevnad. Diskussionen gäller de som inte kommer från Sverige, men i Majorna köar pensionärer med svenskt medborgarskap för gammalt bröd dagligen vid Aktivitetshuset.

Med inflationen går priserna upp, och så får de som inte haft turen till arbete, och olyckan att bli sjuka en allt svårare situation tillsammans med våra äldre.

I Finland fick man återinföra en form av fattigstuga igen, Social Housing, när bostaden utsattes för samma marknadspolitik vi ser i Göteborg idag.

I Stockholm öppnades nyligen en Social Supermarket i ett samarbete mellan Axfood och Stadsmissionen där fattiga människor handlar matsvinn.

Tanken är god, men också en tendens som tar oss tillbaka till ett klassamhälle som på 1800-talet. Fattiga barn går i sämre skolor och fattiga familjer äter gammal mat.

Det pågår många krig och kriser just nu, och vi glömmer ibland den mot fattigdom i den egna staden och landet.

Under andra världskriget utrotades de som beskylldes för att försämra samhället, eller vara en belastning.

Det finns det olika sätt att utrota människor. Du kan ta ifrån dem deras möjlighet att försörja sig, deras hem, dra ned på vård och så dör vi snabbare, naturligtvis.

Den välfärd, vård, anställningstrygghet etc, som vänstern kämpat för, har till stor del raserats.

Om svenska pensionärer tvingas tigga på gatorna, ska vi förbjuda dem också?

Ålderdomen är något de flesta möter, och sjukdom och arbetslöshet kan hända den bäste i de osäkra anställningarnas värld.

Göteborgsnöje

Diskokungen firar 50 med George Michael-show

Nöje Turné. Andreas Lundstedt ger sig själv bästa födelsedagspresenten Nyligen fyllde Andreas Lundstedt 50 år. Den förre Alcazarmedlemmen gav sig då den bästa presenten: en George Michael-show. Turnéstart i höst på Stora Teatern i Göteborg.onsdag 25/5 18:20

Krönikor

Påsken en tradition för göteborgarna

Krönika Tradition. Älskar äggjakt. Göteborgarna älskar påsken och särskilt äggjakten. Andra traditioner som påskeldar är också högst levande i Göteborg med omnejd.lördag 16/4 6:30

Debatt

"Sänk priset på kollektivtrafik – för allas skull"

Debatt Debatt. För dyrt att välja kollektivt fram för bilen. Man får ofta höra att man ska åka buss eller tåg istället för bil, men varför ska man göra det när det nästan kostar lika mycket? Det frågar sig artikelförfattaren.söndag 22/5 11:20