Foto: Mostphotos

DEBATT: "Tusentals kvinnor lever under förtryck"

Signaturen "En kvinnas röst" ställer frågan hur vi, utan rädsla för radikalister och extremister, vågar prata om en skandal och ett förtryck som tusentals invandrande kvinnor i Sverige lever i varje dag.

  • Publicerad 16:00, 15 apr 2018

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

I sin rädsla för rop av ”rasist!”, ”islamofob!” liksom andra påhopp och drev har media i flera år undvikit att påvisa en verklighet som seglar förbi oss, som skuggor i natten. Den om de kvinnor som av sina män och/eller andra släktingar/kontakter hålls fångna i hemmet. I Sverige. I det svenska ”jämlika” samhället. 

Bakom gardiner och persienner, bakom låsta dörrar, begränsas deras kunskap om samhället de lever i och de rättigheter de har genom sin existens. Helt beroende av vad andra berättar för dem. Andra som har som egenintresse av att behålla sin kontroll och makt.

Några har aldrig lärt sig skriva eller läsa. Får inte möjlighet att lära sig svenska. Eller möjlighet att ens i längre stunder få kontakt med en person utanför den egna kretsen som kan berätta att du i Sverige har rätt att vara fri och självständig. Att vi vill höra din röst. Att vi vill se dig förverkliga dina drömmar. 

Så frågan som det svenska samhället och alla som vänder bort blicken, som förnekar och undviker, bör ställa sig är hur vi, utan rädsla för radikalister och extremister, vågar prata om en skandal och ett förtryck som tusentals invandrande kvinnor i Sverige lever i varje dag. Många utan kunskap om att de har ett val. Något som vi tar för givet. Möjligheten av att ha valmöjligheter där vi själva bestämmer vår väg. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG