Trycket på vinylfabriken i Lindome har sedan starten våren 2018 varit stor. Men utväxlingen av produktionen har varit tveksam. Nu gör Spinroad Vinyl Factory en omfattande omstart med nya ägare och en ny företagsledning.

In träder Jimmy Hemmingsson, som närmast kommer från Future Eyewear Group Sweden AB, som VD. Samtidigt värvas Johnny Linder som finansiell rådgivare för att förbättra den finansiella situationen samt agera HR. Övrig personal på företaget blir, enligt ett pressmeddelande, kvar enligt plan.

– Jag ser fram emot att ta tag i denna oslipade diamant, det är ett fantastiskt företag – med fantastiska kunder och medarbetare. Här finns en oerhörd potential att kunna ta företaget och vinylbranschen stora kliv framåt, skriver Jimmy Hemmingsson i ett pressmeddelande.

Finansiella problem

Trots en god orderingång har Spinroad Vinyl Factory brottats med finansiella problem en längre tid. Logistiska flaskhalsar, bristande effektivitet och inte tillfredställande kundservice har gjort att man inte till fullo har utnyttja kapacitet. Med den nya ledningen och ägarstrukturen blir det både arbetsro och ett tryggande kapitaltillskott.

Ny majoritetsägare är bolaget Vinyl Factory Holding AB. Bakomdet står bland andra Owe Bergsten (Bergsala, Nintendo med flera), Jan Jonsson (Future Eyewear, Bliz, Prestige med flera), Ismail Samie (Busy Bee Production, A&R för Håkan Hellström med mera) och Per Faeltenborg (Hot Stuff, Energy Rekords, Busy Bee med flera). Kvar som delägare sedan tidigare är bland annat Scorpions trummis Mickey Dee och Magnus ”Manko” Ax med flera.

Stänger kaféet

– Nu stänger vi kaféet som legat i samma lokaler som vinylpresseriet. Vi behöver det utrymmet för Spinroad Vinyl Factorys verksamhet, säger Magnus "Manko" Ax.

– Vi kommer också se till att kommunikationen med våra kunder förbättras. Det är rimligt att man ska få svar inom tolv timmar. Kunder från USA inom 24 timmar, på grund av tidsskillnaden. Vi har att göra. Men trots det har vi bara gått på halvfart. Det ska vi ändra på nu.

Förre VD:n, producenten Pedro Ferreira, Linus Björk och Oscar Rolfsson, som varit delägare sedan starten 2018, har sålt hela sitt aktieinnehav. De har också avgått från sina poster i styrelsen och företagsledningen, med omedelbar verkan.