Emmyly Bönfors, Centerpartiet 220204 Foto: Fredrik Wennerlund

"Liberalism utan främlingsfientlighet"

I ett stormigt politiskt klimat står Centerpartiet stadigt i våra värderingar. Vi tror på människors frihet och förmåga att förverkliga sina liv och utjämna de orättvisor som arv och uppväxt skapat.

  • Publicerad 14:45, 8 sep 2022

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Centerpartiet har alltid varit ett folkrörelseparti och som en följd av det är vi än idag kooperationernas, församlingarnas, de ideella föreningarnas, biståndsorganisationernas, folkbildningens och företagarnätverkens ryggrad vart du än vänder dig i landet.

Det är därför vi fortsätter stå upp för folkbildningen och framförallt Centerpartiet och Liberalernas gemensamma studieförbund.

"Centern kan inte skilja öppenhet från naivitet"

Att liberalen Robert Hannah nu använder filosofen Karl Poppers toleransparadox och anklagar Centerpartiet för att tolerera intolerans känns ganska historielöst när Liberalerna samtidigt väljer att alliera sig med Sverigedemokraterna.

Det vi bevittnar nu är historiskt. Ett främlingsfientligt parti med auktoritära ledare som förebilder ingår i ett regeringsalternativ för första gången sedan den liberala demokratins intåg.

Istället för att presentera några förslag på hur våra två liberala partier kan göra gemensam sak och markera mot de auktoritära krafterna anklagar Robert Hannah Centerpartiet för att vara alldeles för öppna.

Trots att vi dessutom uteslutit medlemmar som inte delar våra värderingar. Det Hannah gör är att lägga ut en dimridå för att dölja det faktum att hans eget parti nu sätter sig i knäet på Sverigedemokraterna.

Liberalism och auktoritär politik är inte förenlig. Det vet till och med Sverigedemokraterna. Det är dags att Liberalerna också inser det.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00