Jens Adamik (L), Pierre Alpstranden (M), Sabina Music (C). Foto: Pressbild

Replik: "Vi ställer om efter rödgröna styret"

Replik från Alliansen Norra Hisingen på Vänsterpartiet och Miljöpartiets debattartikel om ungdomarna i Backa.

  • Publicerad 11:10, 19 jun 2020

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Alliansen i Norra Hisingen replikerar på Marie Brynolfsson (V) och Anna Siitam Wadmans (MP) debattartikel.

Det är mycket illa när två politiker väljer att vilseleda medborgarna på det sätt som Brynolfsson och Siitam Wadman gör. Alliansen har styrt Norra Hisingen sedan 1 januari 2019, sedan dess har inga beslut om neddragningar fattats på Kultur och fritid. Den neddragning som Brynolfsson och Siitam Wadman pratar om i sin debattartikel beslutades om den 25 september 2018 av just V och Mp.

"Vi måste skapa en dialog med ungdomarna i Backa"

De tidigare rödgröna decennierna med satsningar på våren och större neddragningar på hösten, innebar att verksamheten aldrig kunde planera och utveckla verksamheten utan arbetade året runt med budgetanpassningar. Alliansen ger nu förvaltningen långsiktiga förutsättningar, vilket gjort att verksamheten nu utvecklas och förbättras.

Under 2019 anordnade stadsdelen 80 fritidsaktiviteter under sommaren. I år planeras över 200 aktiviteter, aktivisterna bygger på forskning om vad som är effektiva insatser för att minska socialoro. Detta görs under coronatider när stora delar av Fritid har fått ställa om och dessutom anordnat sommarjobb åt alla ungdomar i Norra Hisingen som ansökt om det.

Delar av Norra Hisingen har i årtionden levt med social oro och utanförskap. Många som idag begår brott och stör ordningen är vuxna män som växt upp under tidigare styret. Vi ställer nu om hela verksamheten efter forskning och beprövad erfarenhet, detta är ingen garanti för att vi i år löser hela problemet. På det sätt vi nu arbetar är det enda sättet som på sikt kan trycka tillbaka kriminaliteten och utanförskapet.

Vi är GBG