Biljettpris. Det är alldeles för dyrt att åka kollektivtrafik och tar hellre bilen skriver artikelförfattaren. Foto: Mostphotos

"Sänk priset på kollektivtrafik – för allas skull"

Man får ofta höra att man ska åka buss eller tåg istället för bil, men varför ska man göra det när det nästan kostar lika mycket? Det frågar sig artikelförfattaren.

  • Publicerad 11:20, 22 maj 2022

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Jag anser att det alldeles för dyrt att åka kollektivtrafik och tar hellre bilen om jag behöver åka någonstans. Jag tycker att man ska sänka priset på biljetterna för att på så sätt få fler ska åka kollektivtrafik.

För det första tror jag att folk skulle vilja åka kollektivtrafik mycket oftare om det blir billigare att åka.

Alla håller Kanske inte med mig. De kommer att säga det kostar för mycket pengar för Göteborgs Stad att sänka biljettpriset och att Västtrafik kommer att förlora en massa pengar.

Personligen anser jag att om de nu sänker biljettpriset så att fler väljer att åka kollektivtrafik då lär ju både Göteborg och Västtrafik att tjäna ännu mer pengar i längden. Enkel matematik.

Dessutom är det bättre för miljön om fler väljer att lämna bilen hemma.

Så min uppmaning till er är: Istället för att höja priserna år efter år på till buss, spårvagn och tågbiljetter, sänk de istället så att man kan välja att åka kollektivt i framtiden.

För både folkets och miljöns skull.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

Västra Götalands arbetsgivare borde skryta om tjänstepensionen

Debatt 27 september - Tjänstepensionens dag Nio av tio tycker att det är viktigt att arbetsgivaren erbjuder tjänstepension när de byter jobb – ändå nämner få arbetsgivare det i sina anställningsintervjuer. De arbetsgivare i Västra Götaland som...tisdag 27/9 13:00