Krönika. "Redan som liten bänkade jag mig framför Äntligen hemma, Trädgårdstider och Ernst förstås." Foto: Jessica Janson/ Mostphotos

Tjulander: Allas husdrömmar blir inte verklighet

Hur mycket folks boendesituationer än skiljer sig så har vi nog alla en sak gemensamt. Alla bär vi på en husdröm.

  • Publicerad 16:31, 15 feb 2020

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

På TV:n är det de som kan spräcka budget gång på gång vars drömmar vi får se.

Hur vi bor och hur vi skulle vilja bo har alltid varit en engagerande fråga och är så fortfarande i allra högsta grad.

Redan som liten bänkade jag mig framför Äntligen hemma, Trädgårdstider och Ernst förstås.

Och dessa program har fått sällskap av nya som bygger på samma grundidé. Jag tänker närmast på Bygglov, Vem bor här och Husdrömmar.

Det angår oss alla, för bo måste vi.

Göteborgs bostadskö ringlar oändlig. Alla med olika boendesituation men alla med en husdröm. På TV:n är det de som kan spräcka budget gång på gång vars drömmar vi får se. Där husdrömmen blivit verklighet i programmets slut.

Men jag kan inte låta bli att tänka på dem som bär på husdrömmen om att kunna flytta hemifrån och bli ”vuxna på riktigt”. Eller de som drömmer om att kunna ta steget från flyktingboendet till en egen bostad.

Eller de som vill bo kvar i sin husdröm men pensionen räcker inte till. Vi vill att hus och hem enbart ska vara trygghet. Men Göteborgs bostadskö vittnar om något annat. Är det inte dags för ett program som lyfter husdrömmar ur ett annat perspektiv?

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Bryt ihop men se till att gå vidare"

Retorikcoachen om coronapandemin. Alla påverkas vi av den rådande corona-situationen men vissa slår den hårdare mot. Jenny Ralphsson Jernberg vet hur man tar sig genom tuffa motgångar.tisdag 24/3 16:53

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57