Foto: Mostphotos

Varför ska alla busslinjer passera Frihamnsporten?

  • Publicerad 13:30, 27 aug 2021

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Jag reser dagligen mellan Norra Älvstranden och city och har vid flertalet tillfällen funderat över varför alla busslinjer ska passera vid Frihamnsporten där resandeutbytet är lågt, vilket även ofta innebär köbildning av bussar.

Den förbipasserande vägen närmast järnvägen är betydligt snabbare. Skulle exempelvis linje 16 gå den snabbare vägen skulle restiden kanske förkortas med 2 minuter, vilket i sin tur gör mycket på alla avgångar och i båda riktningar.

Det skulle gott räcka om linje 31, 45 och 58 går denna sträcka och linje X1, 16, 16X, 176, 177 kan gå den snabbare vägen.

Svara eller skriv en egen insändare.

Jag har gjort en bedömning att det är resenärer som går av eller på vid hälften av avgångarna, och vägen genom området är ojämnt och bussarna vibrerar och slår.

De finns så mycket vackert på Norra Älvstranden, men det välkomnandet man från centrum får när man kommer över den nya Hisingsbron, med det gamla Ringön å ena sida och den asfaltsöken med Frihamnen å andra sidan, är långt ifrån trevligt.

Göteborgsnöje

Gessle samlar Roxette-gänget för nytt album

Nöje Höstturné med unpluggedspelningar Sommaren succé med unpluggedkonserter vid hotell Tylösand har gett mersmak för Per Gessle. I höst åker han på turné. I november kommer han med sitt band till Lorensbergsteatern. GöteborgDirekts Kai...söndag 12/9 16:00

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

MP: "Satsa på förbättrad elevhälsa"

Debatt Debatt. Skola Under coronapandemin har många av våra barn och unga känt sig isolerade och ensamma. För de som redan innan pandemin hade det jobbigt... torsdag 16/9 15:00