Foto: Mostphotos

Varför ska alla busslinjer passera Frihamnsporten?

  • Publicerad 13:30, 27 aug 2021

Det här är en debattartikel/insändare på GöteborgDirekt. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Jag reser dagligen mellan Norra Älvstranden och city och har vid flertalet tillfällen funderat över varför alla busslinjer ska passera vid Frihamnsporten där resandeutbytet är lågt, vilket även ofta innebär köbildning av bussar.

Den förbipasserande vägen närmast järnvägen är betydligt snabbare. Skulle exempelvis linje 16 gå den snabbare vägen skulle restiden kanske förkortas med 2 minuter, vilket i sin tur gör mycket på alla avgångar och i båda riktningar.

Det skulle gott räcka om linje 31, 45 och 58 går denna sträcka och linje X1, 16, 16X, 176, 177 kan gå den snabbare vägen.

Svara eller skriv en egen insändare.

Jag har gjort en bedömning att det är resenärer som går av eller på vid hälften av avgångarna, och vägen genom området är ojämnt och bussarna vibrerar och slår.

De finns så mycket vackert på Norra Älvstranden, men det välkomnandet man från centrum får när man kommer över den nya Hisingsbron, med det gamla Ringön å ena sida och den asfaltsöken med Frihamnen å andra sidan, är långt ifrån trevligt.

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21